Więcej zszywek z tablicy

obiady

Roladki drobiowe z salami i...
Chrupiąca Tortilla z Jajkie...
PROSTA ZAPIEKANKA Z TORTELL...
Przekąska z ciasta francusk...
Ciasto z masą z mleka w pro...
zapiekane naleśniki z szynk...
Smaczny, aromatyczny i socz...
Pyszne paluszki drobiowe w ...
Pyszne kotlety z udek
Piersi z kurczaka pod broku...
Filet z kurczaka z serem i ...
Zapiekanka gospodarska - z ...
....
...
Ziemniaki z pieczarkami i ś...
....
SYCYLIJSKIE PULPECIKI DROBIOWE
Sałatka meksykańska Składni...
Rolada serowa z kurczakiem ...
Kurczak z ryżem po meksykań...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
Sałatka warstwowa z serem f...
Makaron z serem po amerykań...
PYSZNA ZUPA SEROWA Z GRZANK...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
200 g sera żółtego (1 kostk...
Iwona1996

Iwona1996 od Dama96

Dodane 4.11 o 21:17
Obserwuj
Makaron z serem po amerykańsku :) Składniki: 110 g masła, niesolonego około 340 gramów drobnego makaronu (macaroni, świderki, wstążeczki) 60 gramów mąki pszennej sól pieprz, najlepiej świeżo zmielony gałka muszkatołowa, zmielona (opcjonalnie) 470 ml mleka 2 szklanki sera żółtego, przetartego na tarce (użyłam mieszanki goudy, dojrzałego cheddaru, parmezanu i mozzarelli) Wykonanie: 1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Powinien być al dente. 2. Sos beszamelowy: rozpuść masło w sporym garnku. 2a. Do rozpuszczonego masła dodaj stopniowo mąkę i mieszaj intensywnie za pomocą trzepaczki. Wciąż mieszając gotuj przez około 2-3 minuty. 2b. Powoli wlewaj mleka i mieszaj powstały sos bardzo energicznie za pomocą trzepaczki (nie dopuść do powstania grudek). Gotuj do zgęstnienia płynu (zrobi się budyń). 3. Dodaj do sosu ser i gotuj (na najmniejszym gazie) do jego rozpuszczenia. 4. Dopraw sos solą, pieprzem i gałką. 5. Wsyp makaron do sosu i wymieszaj danie dokładnie. 6. Podawaj na gorąco. Można też mac & cheese przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać dodatkowym serem i zapiec.

Makaron z serem po amerykańsku :) Składniki: 110

g masła, niesolonego około 340 gramów drobnego makaronu (macaroni, świderki, wstążeczki) 60 gramów mąki pszennej sól pieprz, najlepiej świeżo zmielony gałka muszkatołowa, zmielona (opcjonalnie) 470 ml mleka 2 szklanki sera żółtego, przetartego na tarce (użyłam mieszanki goudy, dojrzałego cheddaru, parmezanu i mozzarelli) Wykonanie: 1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Powinien być al dente. 2. Sos beszamelowy: rozpuść masło w sporym garnku. 2a. Do rozpuszczonego masła dodaj stopniowo mąkę i mieszaj intensywnie za pomocą trzepaczki. Wciąż mieszając gotuj przez około 2-3 minuty. 2b. Powoli wlewaj mleka i mieszaj powstały sos bardzo energicznie za pomocą trzepaczki (nie dopuść do powstania grudek). Gotuj do zgęstnienia płynu (zrobi się budyń). 3. Dodaj do sosu ser i gotuj (na najmniejszym gazie) do jego rozpuszczenia. 4. Dopraw sos solą, pieprzem i gałką. 5. Wsyp makaron do sosu i wymieszaj danie dokładnie. 6. Podawaj na gorąco. Można też mac & cheese przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać dodatkowym serem i zapiec.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Smakołyki kuchnia Przepisy :) Smakołyki ♥ +215 innych
Zgłoś naruszenie

My_Myself_I

z zapałem i pustym żołądkiem wyjęłam garki i wzięłam się za gotowanie... ale takie jakieś mdłe wyszło. Spodziewałam się czegoś lepszego :(

 |  6.07 o 19:19  

natalia45

mmmm...... mniam

 |  23.06 o 21:35  

Anel__88

zrobiłam dziś, wszyscy zjedli, choć najpyszniejsze danie w moim życiu to to nie było ;) dorzuciłam cebulę i szynkę, było bardziej wyraziste.

 |  18.06 o 23:32  

izka_182

mi nie bardzo podszedł, właśnie wcinam..

 |  17.06 o 15:36  

rozowe_flamingi

a później gruba dupa.. makaron z serem to najgorsze gowno

2  |  5 17.06 o 8:10   Pokaż odpowiedzi

madzia16

na ile porcji jest ten przepis ? :-)

 |  16.06 o 10:50  

katbas

Chyba się skuszę :p

 |  15.06 o 21:57  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: