Więcej zszywek z tablicy

Makarony

Makaron z łososiem i brokuł...
Spaghetti z pieczarkami i s...
Makaronowa patelnia

    1/...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Cannelloni bolognese

500 g...
Cannelloni w sosie meksykań...
Opieńki w sosie śmietanowym...
Muszle faszerowane twarogie...
Faszerowane rurki mięsem mi...
makaron z twarogiem, boczki...
makaron z sosem serowo - po...
Penne ze szpinakiem w sosie...
Leczo z makaronem 


    1 ...
Świderki z czosnkiem niedźw...
Makaron z pesto bazyliowym ...
Muszle nadziewane mięsem mi...
Tagliatelle w sosie śmietan...
Cannelloni z mięsem mielony...
Rurki nadziewane mięsem i p...
Dietetyczne łazanki



    ...
Łazanki z kapustą i mielony...
Łazanki z mięsem i kapustą
...
Zapiekanka rzymska


    25...
Conchiglioni (muszle) nadzi...
Makaron linguine z sosem tu...
Muszle makaronowe (conchigl...

Więcej zszywek ze źródła

zcukrempudrem.blogspot.com

nutellowy sernik z mascarpo... Wielkanocna sałatka

200 gr... Sałatka z selerem

200 gram... Pianka cappuccino mięciutkie leniwe (z ziemni... delikatne placuszki z jabłk... udka indycze pieczone w mar... rogaliki ziemniaczane z mar... wafle ze śmietanką do kawy ...

makaron z twarogiem, boczkiem i cebulką


0,5 kg twarogu półtłustego
2 duże cebule
150 gramów wędzonego boczku
czarny mielony pieprz (dużo)
sól do smaku

około 350 gramów makaronu
siekana zielenina (pietruszka, szczypior), koniecznie


Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy.
Twarożek przekładamy do miski i gnieciemy widelcem.
W rondlu lub woku rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy, potem wrzucamy do nich pokrojony w paseczki boczek, smażymy do zezłocenia cebuli i przysmażenia boczku, dodajemy twaróg, wsypujemy pieprz, mieszamy smażąc do połączenia składników.

Na końcu wrzucamy makaron, wszystko mieszamy, dosalamy (pamiętamy, że boczek ma w sobie sporo soli) energicznie mieszając.
Na talerzach posypujemy siekaną zieleniną

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: