Więcej zszywek z tablicy

Przepisy ♡

LEMONIADA ARBUZOWA Składnik...
...
...
Reggae muffinki ;)
Słodko-kwaśna, różowa, pysz...
xxx
hehe
Makaroniki czyli Francuskie...
   
Przepisy na jedzenie do pra...
Ciągle znajduję jakieś supe...
Znacie jakieś fajne przepis...
Arbuz - galaretka :)
:))
zapiekanka :)
Jeżyk :)
Prosty sernik na zimno z bi...
Krucha czekoladowa tarta be...
RASTAMANKA00

RASTAMANKA00 od kill_er

Dodane 25.11 o 19:49
Obserwuj
Makaroniki czyli Francuskie Macarons ♥♥ pychotka Składnikina ilość porcji: 40 Makaroniki 6 białek szczypta soli 400 g cukru pudru 250 g drobno zmielonych migdałów 1-2 krople barwnika spożywczego (żółty, różowy, brązowy, zielony) Krem 240 g masła 350 g cukru pudru 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka ekstaktu waniliowego 1 łyżka skórki cytrynowej 1 łyżka gorzkiego kakao 1 łyżka zmielonych pistacji 1 łyżka dżemu truskawkowego Sposób przygotowania Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 14min. › +20min. odstawienie › Gotowe w: 1godz.4min. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać łyżkę cukru pudru i dalej ubijać. Przesiać i dodać połowę cukru, zmiksować na wysokich obrotach. Dodać pozostały przesiany cukier puder i miksować, aż składniki się połączą. Dodać zmielone migdały i delikatnie mieszać szpatułką od dna, aż ciasto będzie gładkie i zacznie układać się we wstążki. Rozdzielić masę do 4 misek. Do każdej dodać 1-2 krople barwnika: różowego, żółtego, brązowego i zielonego, wymieszać. Do woreczka dekoratorskiego nakładać masę i wyciskać ciastka dowolnej wielkości. (Woreczek trzymać prostopadle do blaszki). Do każdego koloru używać czystego woreczka. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni C. Ciastka odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować krem. Zmiksować masło, dodać cukier puder i zmiksować na jednolitą masę. Dodać śmietanę i wanilię, i miksować, aż krem będzie puszysty. ...

Makaroniki czyli Francuskie Macarons ♥♥ pychotka

Składnikina ilość porcji: 40 Makaroniki 6 białek szczypta soli 400 g cukru pudru 250 g drobno zmielonych migdałów 1-2 krople barwnika spożywczego (żółty, różowy, brązowy, zielony) Krem 240 g masła 350 g cukru pudru 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka ekstaktu waniliowego 1 łyżka skórki cytrynowej 1 łyżka gorzkiego kakao 1 łyżka zmielonych pistacji 1 łyżka dżemu truskawkowego Sposób przygotowania Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 14min. › +20min. odstawienie › Gotowe w: 1godz.4min. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać łyżkę cukru pudru i dalej ubijać. Przesiać i dodać połowę cukru, zmiksować na wysokich obrotach. Dodać pozostały przesiany cukier puder i miksować, aż składniki się połączą. Dodać zmielone migdały i delikatnie mieszać szpatułką od dna, aż ciasto będzie gładkie i zacznie układać się we wstążki. Rozdzielić masę do 4 misek. Do każdej dodać 1-2 krople barwnika: różowego, żółtego, brązowego i zielonego, wymieszać. Do woreczka dekoratorskiego nakładać masę i wyciskać ciastka dowolnej wielkości. (Woreczek trzymać prostopadle do blaszki). Do każdego koloru używać czystego woreczka. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni C. Ciastka odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować krem. Zmiksować masło, dodać cukier puder i zmiksować na jednolitą masę. Dodać śmietanę i wanilię, i miksować, aż krem będzie puszysty. ...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Desery Szama przepisy Coś Słodkiego +15 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: