Bunt jednostki wobec zasad społecznych


Więcej zszywek z tablicy

Mniam Mniam

Blok czekoladowy
co do wody
Bułeczki czosnkowo-ziołowe
...
Ciasto, którego nie trzeba ...
DESER WANILIOWY
Potrzebujem...
Rolada z wafli bez pieczeni...
2  marchewki
2 ząbki czosnk...
Gozleme – turecki chlebek |...
Ciasto żyrafa :) Proste, py...
Fresh Fruit Sushi
JJJ
HOTDOGOWE MUFFINY - CZYLI S...
MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZAR...
Brownie z kaszy jaglanej
Galaretkowiec... Super LEKK...
Domowe batoniki DAIM :)
Składniki:

(14-16 szt. bat...
MAXI KING!!! CIASTO BEZ PIE...
Prosty murzynek
Składniki:
- 1 kostka marga...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Masa kokosowa do wafli - 
S...
Blok kakaowy przepis z zesz...
Szyszki z Ryżu Preparowaneg...
Sałatka ryżowa po wegiersku...
Muszelki po neapolitańku
Misiaczek2015

Misiaczek2015 od georgia20

Dodane 18.12 o 21:42
Obserwuj
MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZARKAMI W POMIDOROWYM SOSIE.

Składniki (na 4 porcje):
- 20 dużych muszli makaronowych

nadzienie:
- 2 szalotki
- 50 g wędzonej szynki
- 250 g pieczarek
- 250 g fety
- 3 łyżki natki pietruszki
- 2-3 łyżki masła

sos pomidorowy:
- 2 puszki pomidorów krojonych
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- odrobina pieprzu

- ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania



Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu.

Przygotowanie farszu:
szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki.
Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić.
Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanie sosu:
wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut.


Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy.
Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem.

Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZARKAMI W POMIDOROWYM SOSIE.



Składniki (na 4 porcje):
- 20 dużych muszli makaronowych

nadzienie:
- 2 szalotki
- 50 g wędzonej szynki
- 250 g pieczarek
- 250 g fety
- 3 łyżki natki pietruszki
- 2-3 łyżki masła

sos pomidorowy:
- 2 puszki pomidorów krojonych
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- odrobina pieprzu

- ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania



Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu.

Przygotowanie farszu:
szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki.
Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić.
Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanie sosu:
wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut.


Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy.
Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem.

Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

Polubili: pati658 Florecita
Zgłoś naruszenie

MillionDollarGirl

Zrobiłam dzisiaj i wyszło pyszne! :) Polecam:)

1  |  29.03 o 17:21  

Hyaku

dziś robiłam, tylko bez szynki ;D wyszło na prawdę dobre :)

1  |  16.03 o 17:54  

holechristal

zamiast pieczarek daj szpinak <3

1  |  12.03 o 14:34  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: