Scharakteryzuj sytuacje polityczną, społeczną i gospodarczą w Polsce w latach 1980-1989 r


Więcej zszywek z tablicy

makaronowe love

Makaron z pieczarkami i bro...
Zapiekane muszle w sosie
:))
...;p...
Zapiekane muszle z mozzarel...
Makaron z kiełbasą i sosem ...
Spaghetti Bolognese "O...
Składniki: 250 g makaronu c...
MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZAR...
Makaronowa patelnia
Indyk w sosie paprykowo-ser...
Przepis na bardzo szybki ob...
Muszle nadziewane mięsem mi...
cccccc
Spaghetti Carbonara z Szynk...
Zapiekanka pomidorowa z kur...
Wystarczy, że do gotującej ...
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
one pot - makaron z kurczak...
Kurczak z makaronem w sosie...
Makaron z kurczakiem, papry...
Makaron z szynką i pieczarkami
ewakalinowska24

ewakalinowska24 od renigliwice

Dodane 20.05 o 10:51
Obserwuj
MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZARKAMI W POMIDOROWYM SOSIE. Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

MAKARONOWE MUSZLE Z PIECZARKAMI W POMIDOROWYM SOSIE.

Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut.

Zgłoś naruszenie

MillionDollarGirl

Zrobiłam dzisiaj i wyszło pyszne! :) Polecam:)

1  |  29.03 o 17:21  

Hyaku

dziś robiłam, tylko bez szynki ;D wyszło na prawdę dobre :)

1  |  16.03 o 17:54  

holechristal

zamiast pieczarek daj szpinak <3

1  |  12.03 o 14:34  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: