Więcej zszywek z tablicy

cooking

Makowiec japoński na cieści...
Sernik na serku homogenizow...
Fit Brownie fasolowe z serk...
Wegańskie lody czekoladowe ...
ŚWIĄTECZNE CIASTKA CZEKOLADOWE
TOP 12 Pysznych Przepisów n...
.....
Sernik z Masą Kajmakową i O...
SERNIK Z MAKIEM, KOKOSEM I ...
Batoniki czekoladowe z amar...
blondies karmelowe
Torcik z masą kawowo-śmieta...
~~~
ROLADA Z CIASTA MARCHEWKOWE...
muffiny czekoladowe
Kluseczki – dodatek do mięs...
Lodowe ciasto truskawkowe
tarta (pie) jabłkowo rabarb...
Kruche ciasteczka cytrynowe...
To ciasto jest genialne, sa...
Pyszne ciasto bez pieczenia...
Ciasteczka budyniowe dla na...
Czekoladowo- bananowy puddi...
Ciasto marchewkowe z mascar...
Seromak
Przepyszne ciasto sernikobr...

Więcej zszywek ze źródła

www.arabeskawaniliowa.pl

Makowiec japoński na cieści... CIASTO JAPOŃSKIE CIASTO CHAŁWA Z BEZĄ KRUCHE CIASTKA Z CUKREM CIASTO JAPOŃSKIE CIASTO HUKZULKA ... kładniki:

- 4 jajka

- 250...

Makowiec japoński na cieście orzechowym Kruche ciasto:

- 250 g mąki pszennej - 150 g zmielonych orzechów laskowych - 2 żółtka - 100 g cukru trzcinowego - 200 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowo-jabłkowa: - puszka masy makowej (ok. 900 g) - 120 g masła - 30 g cukru trzcinowego - 2 żółtka - 40 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 40 g kaszy manny - 100 g rodzynków - ok. 400 g jabłek (waga po obraniu i wykrojeniu gniazd nasiennych) - 4 białka Kruche ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem i zmielonymi orzechami. Dodać pokrojone na kawałki masło, posiekać razem. Następnie dodać żółtka, wymieszać i wyrobić palcami na kruszonkę. Gdyby jednak ciasto było zbyt klejące aby powstała kruszonka, można je zagnieść i uformować wałek. Następnie podzielić na dwie części (mniej więcej 2/3 i 1/3), zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na 2 godziny lub do lodówki na kilka godzin. Kruszonki nie musicie schładzać, ale możecie. Ja swoją wsypałam do plastikowego pojemnika i wstawiłam do lodówki na całą noc. Większą częścią kruszonki (lub startego ciasta) posypać równomiernie dno blaszki (23 x 33 cm), wyścielonej papierem do pieczenia. Podpiec wstępnie w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 10-12 minut (ciasto powinno pozostać blade). Odstawić do wystygnięcia. Masa makowo - jabłkowa: Masło roztopić i przestudzić. Mąkę wymieszać z kaszą manną oraz proszkiem do pieczenia. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z rodzynkami. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas miksując wlewać przestudzone masło. Następnie stopniowo dodawać masę makową oraz mąkę z kaszą manną i proszkiem. Dodać starte jabłka z rodzynkami, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą. Na wystudzony spód wyłożyć przygotowaną masę makową, wyrównać. Wierzch posypać resztą kruszonki (lub pozostałym startym ciastem). Piec w temperaturze 165 st.C przez około 50 minut. Upieczony i wystudzony makowiec można lekko oprószyć cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia PRZEPISY cooking Pomysły +6 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: