


Malibu -zrób sama Ilość: 2 pełne butelki 0,7 l
każda Składniki: 250 ml wody+250 ml spirytusu/500 ml wódki, 200 g kokosu, 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 1 puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego, 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) Przygotowanie: Wiórki kokosowe włożyć do słoika o poj. ok. 1 l. Zalać alkoholem. Zamknąć słoik. Zostawić w tej postaci 5-10 dni (im dłużej tym lepiej) każdego dnia potrząsając słoikiem. Przygotować większy garnek. Nałożyć na niego głębszy durszlak. Włożyć do niego gazę lub bardzo cienki bawełniany ręcznik. Wyspać wiórki kokosowe na ręcznik. Zwinąć go i mocno wyciskać alkohol (tu przydałaby się męska ręka, która wycisnęłaby alkohol co do kropli) bezpośrednio do garnka. Wiórki kokosowe pozostawić (przydadzą się do ciasta). Do alkoholu wlać mleko skondensowane słodzone. Wymieszać dokładnie, aby gęsta masa połączyła się z alkoholem w jednolitą konsystencję. Wlać mleko zagęszczone niesłodzone. Wymieszać.Wlać mleczko kokosowe.Wymieszać. Alkohol można dodatkowo przelać przez gęste sitko, aby był jeszcze gładszy bez tłustych grudek mleczka kokosowego.Mocno schłodzić. Podawać solo lub posypane wiórkami kokosowymi.
MaJe_CzKa222
Zania87, napisałam emaila
MaJe_CzKa222
Zania87, pewnie już nie możesz się doczekać aż kuchnia będzie już urządzona :)
MaJe_CzKa222
Zania87, dziękuje za adres email , napewno się odezwę :)
Zania87
Mój adres mailowy: [wyświetl email]
Zania87
Moja kuchnia dopiero jest w budowie dość zaawansowanej na szczęście
MaJe_CzKa222
Zania87, czy mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie ? Oczywiście jeżeli to nie problem :)
MaJe_CzKa222
Zania87, super , że będziesz korzystać z przepisów :) czyżby twoja kuchnia przechodzi jakaś metamorfoze ?
Zania87
Oczywiscie że będę korzystać. .. czekam na uruchomienie mojej nowej kuchni
MaJe_CzKa222
Zania87, nic tylko korzystac z przepisów :)
Zania87
Majeczka jak zwykle zasypane przepisami na same przyjemności ☺
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.