Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Szarlotka sypana z bezą na impreze, zrobic razem z ... Pasta z fasoli i oliwkami pasta z fasoli z serkiem smalec z fasoli Dim sum Placki ziemniaczane z kaszanką ... fit ciasto z kremem i owocami
jarecka

jarecka

Dodane 18.02 o 7:37 z

smaker.pl

Obserwuj

Malinowe ciastka



mąka pszenna 300 g
budyń malinowy ( bez cukru) 80 g
masło lub margaryna 120 g
cukier puder 60 g
maliny liofilizowane ok.5-8 g

Wychodzi około 28 ciastek.
Mąkę mieszamy z budyniem i cukier puder, dodajemy pokrojone schłodzone masło i maliny. Można dodać kilka kropli aromatu.
Wszystko miksujemy w robocie do uzyskania jednolitej masy.
Z gotowego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze.
Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia.
Za pomocą stempli lub foremek lekko spłaszczamy nadając wzorek.
Pieczemy około 20 minut w 180 C.

Polubili: Kingabil1
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: