mam dla Was przepis na szybszy w wykonaniu i zdecydowanie
zdrowszy odpowiednik pizzy wykonany na spodzie z pysznej kaszy jaglanej. Wszechstronność zastosowania tej kaszy jest nie do pobicia, jeśli jeszcze nie zagościła w Waszym menu, to po tym przepisie zmienicie zdanie :) Lista składników na 1 pizzę (wystarczy dla 2-3 osób) - szklanka kaszy jaglanej - sól, pieprz, przyprawa do pizzy - 3 łyżki przecieru pomidorowego - ulubione dodatki (u mnie pieczarki, czerwona cebula, wędlina z kurczaka, pomidorki koktajlowe, tarty ser mozzarella, rukola) Krok po kroku 1) Kaszę zalewamy dwoma szklankami wrzątku. Dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy przez ok. 12 minut aż wsiąknie wodę. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 2 szczypty pieprzu, pół łyżeczki przyprawy do pizzy i blendujemy na gładką masę. 2) Ciasto równo wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę i dociskamy wyrównując brzegi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. 3) Spód smarujemy przecierem pomidorowym, wykładamy ulubione dodatki, posypujemy przyprawą do pizzy i tartym serem. Zapiekamy kolejne 10 minut. Smacznego!
Użytkownicy także przypinają:
7mika7
ciasto miękkie, brzegi chrupiące, przy krojeniu nie rozwala się. bardzo sycąca, jeden kawałek zjadłam i miałam dosyć ;-) zostało na później, zimna też dobra.
daga1213
robił ktoś?
olalola1
dołączam do pytania
Schoko27
jest to ciasto po upieczeniu miękkie czy chrupiące?
BroadSmile
ile w 100g ma kalorii ?