Marchew inaczej
600 g marchewki
8 dużych ząbków czosnku
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
opcjonalnie posiekana natka pietruszki
Wykonanie
Obraną marchewkę kroję na skośne kilkumilimetrowe plasterki, wrzucam na rozgrzaną na patelni oliwę i smażę często mieszając na średnim ogniu, aż warzywa zaczną lekko brązowieć (ok 12 min), dodaję pokrojony na plasterki czosnek i smażę jeszcze kilka minut aż czosnek zbrązowieje (od momentu wrzucenia czosnku, mieszać trzeba cały czas, łatwo o przypalenie). Posypuję kilkoma szczyptami soli i pieprzu oraz posiekaną natką, mieszam.
Moniqa1818
i jak smacznie ? ;>
thuglifekcpx3
mmmm pycha :)
lifegoeson7821
zrobilam dzisiaj to, i szczerze myslalam, ze bedzie lepsze ;)
mandarynka16
ahhahhahah szok :D jak sie robi ciepło, zszywka.pl w "najpopularniejszych" zapchana jest zdjęciami wygimnastykowanych ciał, diet i innych ćwiczeń a na jesień zimę, widzę aby jedzenia ;D
Balladyna
ja tam najbardziej lubię surowe c:
ariana95
a do czego mozna to podac ?
somovetra
wypróbuję!
dront
ja zamiast smazyć, duszę na bulionie i nie plastry a większe kawałki. wtedy jest pyszna:-)
pimperpepo
pyszna jest: )
dotkaaa
o fajne,nawet z kurczakiem mysle ze bylo by fajne;)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.