Więcej zszywek z tablicy

Om nom nom

Sałatka z kurczakiem w sosi...
PAPRYKA FASZEROWANA MIELONY...
Klopsy
KRUCHE CIASTECZKA Z ZIARNAM...
SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM
faszerowana papryka z ryżem...
Kotlety Siekane z Piersi Ku...
Ciasto biszkoptowe z mlekie...
Muffinki czekoladowe
TARTA Z BANANAMI I TOFFI BE...
Papryka faszerowana kaszą
SCHAB ZE ŚLIWKĄ - 

SKŁADNI...
SKŁADNIKI
1½ kg piersi z in...
jogurtowiec
owsiane
Składniki:

1½ dojrzałego b...
kokosanki
ciastka z 3 składników
ZUPA KREM POMIDOROWA
 2 - 4...
14 Przepisów na Sosy: Ideal...
schab
ciastka z marchewką
pulp
Babka drożdżowa z czekoladą...
Muffiny bananowe z orzechami
Proste MEGA CZEKOLADOWE cia...

Więcej zszywek ze źródła

viagusto.pl

Marchewkowe ciasto z jabłka... MALINOWE MUFFINKI – RÓŻOWE!...
Andiee1234

Andiee1234

Dodane 28.03 o 11:10 z

viagusto.pl

Obserwuj

Marchewkowe ciasto z jabłkami i orzechami

Proporcje na: dużą formę (36 x 25 cm)
Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia: 40 minut

SKŁADNIKI
Ciasto marchewkowe:

200 g marchewki
200 g mąki
3 duże lub 4 małe jajka
100 g cukru
3 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki przyprawy do piernika
Jabłka:

1,5 kg obranych jabłek
1 łyżka masła
2 galaretki (u mnie pomarańczowe)
Kruszonka:

100 g orzechów włoskich
200 g mąki
60 g cukru
100 g masła
PRZYGOTOWANIE
Marchewkę zetrzyj na małych oczkach tarki, a następnie odciśnij z nadmiaru soku. Dodaj do niej jajka oraz cukier i całość ucieraj mikserem przez ok. 5 minut. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, a następnie dodawaj stopniowo do masy jajecznej, cały czas miksując. Na koniec dodaj olej. Całość wyłóż na formę do pieczenia i piecz 25 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Następnie przygotuj kruszonkę – wszystkie składniki połącz i wyrób kruche ciasto. Włóż je do lodówki na 20 minut. Po tym czasie pokrusz na blachę do pieczenia i piecz ok. 15 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Obrane jabłka zetrzyj na dużych oczkach tarki. W rondelku rozpuść masło i dodaj jabłka. Podsmażaj je, co jakiś czas mieszając do momentu wyparowania nadmiaru soku – zależnie od jabłek 15 – 30 minut. Następnie jabłka zdejmij z ognia i dokładnie wymieszaj z galaretkami.
Gotowe jabłka wyłóż na przestudzone ciasto marchewkowe. Na gorące jabłka daj kruszonkę i “dociśnij” ją do jabłek tak, aby przywarła i nie spadała

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Kingabil1
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY