Marchewkowe kruche rogaliki z domowym dżemem śliwkowym
z naturalnym kakao. Pyszności!
Polubili:
nadiaxo
paaaryzana
malutka270311
_kiners
takaana
junioreq
kasiajuliaby
obelix
serdel1
boska107
oraz 13 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
2
4
1
Nasze organizmy potrzebują wsparcia, aby móc si...
Gaba27 Naprawdę ktoś ten cytat uważa za wartościowy? Ludzie, krytykujecie lekarzy i ich pracę ale przypo...
red_lipped_devil
200 g startej marchewki, 250 g masła, 2 szkl mąki, 3 łyżki cukru pudru. Marchewkę ścieramy na drobnych lub średnich oczkach, wyjaśniamy ciasto (jak kruche) z mąki, cukru, startej marchewki i posiekanego zimnego masła. Rozwałkowujemy i wycinamy trójkaty. Na środek każdego kładziemy dżem i formujemy rogaliki. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Moim dżemem był dżem śliwkowy do którego dodałam kakao :)
charlotte111
rownież proszę :)
martusia119
ja rowzniez prosze o przepis
buuu1234
Można przepis ?