200 g startej marchewki, 250 g masła, 2 szkl mąki, 3 łyżki cukru pudru. Marchewkę ścieramy na drobnych lub średnich oczkach, wyjaśniamy ciasto (jak kruche) z mąki, cukru, startej marchewki i posiekanego zimnego masła. Rozwałkowujemy i wycinamy trójkaty. Na środek każdego kładziemy dżem i formujemy rogaliki. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Moim dżemem był dżem śliwkowy do którego dodałam kakao :)
red_lipped_devil
200 g startej marchewki, 250 g masła, 2 szkl mąki, 3 łyżki cukru pudru. Marchewkę ścieramy na drobnych lub średnich oczkach, wyjaśniamy ciasto (jak kruche) z mąki, cukru, startej marchewki i posiekanego zimnego masła. Rozwałkowujemy i wycinamy trójkaty. Na środek każdego kładziemy dżem i formujemy rogaliki. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Moim dżemem był dżem śliwkowy do którego dodałam kakao :)
charlotte111
rownież proszę :)
martusia119
ja rowzniez prosze o przepis
buuu1234
Można przepis ?