bettypasja

bettypasja

Dodane 1.05 o 11:56
Obserwuj
Marynowana cukinia -
Przekąska o której nigdy nie zapomnisz

Składniki:

0,5 kg najlepiej młodej cukinii

1 płaska łyżka soli

70 g oleju

kilka ząbków czosnku

2 łyżki octu

2 płaskie łyżki miodu

czarny pieprz

zioła

Jak przyrządzić?

Cukinie obieramy i myjemy. Następnie kroimy ją na cienkie paski, które później odkładamy, aby pozbyć się z niej nadmiaru wody.

W tym czasie przyrządzamy marynatę. Do oleju i miodu dorzucamy posiekany czosnek – mieszamy. Potem dokładamy ocet, pieprz i drobno poszatkowane zioła. Jeszcze raz mieszamy.
Z przygotowanych pasków cukinii odlewamy nadmiar wody i zalewamy warzywo przygotowaną wcześniej marynatą. Delikatnie mieszamy i na kilka godzin wkładamy do chłodziarki.

Po tym czasie, możemy zaserwować przekąskę domownikom. Smacznego!

Tak przygotowana cukinia z powodzeniem może być podawana jako wieczorna przekąska. Jest również idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych.

Marynowana cukinia -

Przekąska o której nigdy nie zapomnisz

Składniki:

0,5 kg najlepiej młodej cukinii

1 płaska łyżka soli

70 g oleju

kilka ząbków czosnku

2 łyżki octu

2 płaskie łyżki miodu

czarny pieprz

zioła

Jak przyrządzić?

Cukinie obieramy i myjemy. Następnie kroimy ją na cienkie paski, które później odkładamy, aby pozbyć się z niej nadmiaru wody.

W tym czasie przyrządzamy marynatę. Do oleju i miodu dorzucamy posiekany czosnek – mieszamy. Potem dokładamy ocet, pieprz i drobno poszatkowane zioła. Jeszcze raz mieszamy.
Z przygotowanych pasków cukinii odlewamy nadmiar wody i zalewamy warzywo przygotowaną wcześniej marynatą. Delikatnie mieszamy i na kilka godzin wkładamy do chłodziarki.

Po tym czasie, możemy zaserwować przekąskę domownikom. Smacznego!

Tak przygotowana cukinia z powodzeniem może być podawana jako wieczorna przekąska. Jest również idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy Jedzonko Przepisy żarcie
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: