Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

filety z kurczaka w sosie p...
Zapiekanka makaronowa z mię...
wypróbowane, smakuje cudownie
BURRITO Z RYŻEM, KURCZAKIEM...
SAŁATKA SELEROWA
Surówka obiadowa w 5 minut
Składniki na biszkopt: 150 ...
Kruche Ciasto z Mrożonymi O...
południowa sałatka z kurcza...
Sałatka z brokułami, wędzon...
Sałatka z zupek chińskich, ...
Sałatka zmakaronem i kurcza...
Sałatka cezar z makaronem -...
SAŁATKA Z JAJKIEM I POREM
Ciasto aniołek
***
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GOTOW...
Kurczak w sosie śmietanowo-...
Gołąbki bez zawijania Skład...
Placki ziemniaczane z sosem...
Marynowane piersi z kurczak...
Ciasto Princessa Zebra - be...
Ziemniaki pieczone z cebulk...
Syta sałatka z kurczakiem i...
Sałatka z brokułami
Zupa kalafiorowa
kikaa1997

kikaa1997 od kwiatka_platka

Dodane 9.10 o 12:30
Obserwuj
Marynowane piersi z kurczaka w greckim stylu. 2 porcje: Składniki 2 piersi z kurczaka3 stołowe łyżki oliwy z oliwek Do marynaty: 1 skórka z cytryna i sok1 łyżeczka suszonego oregano3 stołowe łyżki oliwy z oliwek4 ząbki czosnku1/2 łyżeczki soliMarynowanie mięsa: 2 godzinyCzas przyrządzania: 20 minutCałkowity czas przygotowania: 2 godziny 20 minut 1) Piersi z kurczaka umyć pod bieżącą zimną woda. Wytrzeć papierowym ręcznikiem i umieścić w małej głębokiej misce.  2) Przygotować marynatę: Wymieszać skórkę i sok z cytryny, oregano, sól, oliwę z oliwek i wycisnąć czosnek. Marynatę dobrze wymieszać i zalać nią piersi z kurczaka. 3) Mięso obtoczyć równomiernie ze wszystkich stron w  marynacie i obwinąć folią spożywczą, a następnie włożyć do lodówki na 1-2 godziny. 4) Wyjąć mięso z lodówki na 30 minut przed przyrządzeniem, żeby doszło do pokojowej temperatury.  5) Rozgrzać patelnię, najlepiej patelnię-grill i wysmarować powierzchnię oliwą z oliwek. Piersi wyjąć z marynaty, usunąć jej nadmiar papierowym ręcznikiem, delikatnie wysuszyć i umieścić na rozgrzanej patelni. Po 6 minutach obrócić mięso na drugą stronę. Piersi kurczaka smażyć na średnim ogniu do miękkości, około 12-15 minut.

Marynowane piersi z kurczaka w greckim stylu.

2 porcje: Składniki 2 piersi z kurczaka3 stołowe łyżki oliwy z oliwek Do marynaty: 1 skórka z cytryna i sok1 łyżeczka suszonego oregano3 stołowe łyżki oliwy z oliwek4 ząbki czosnku1/2 łyżeczki soliMarynowanie mięsa: 2 godzinyCzas przyrządzania: 20 minutCałkowity czas przygotowania: 2 godziny 20 minut 1) Piersi z kurczaka umyć pod bieżącą zimną woda. Wytrzeć papierowym ręcznikiem i umieścić w małej głębokiej misce.  2) Przygotować marynatę: Wymieszać skórkę i sok z cytryny, oregano, sól, oliwę z oliwek i wycisnąć czosnek. Marynatę dobrze wymieszać i zalać nią piersi z kurczaka. 3) Mięso obtoczyć równomiernie ze wszystkich stron w  marynacie i obwinąć folią spożywczą, a następnie włożyć do lodówki na 1-2 godziny. 4) Wyjąć mięso z lodówki na 30 minut przed przyrządzeniem, żeby doszło do pokojowej temperatury.  5) Rozgrzać patelnię, najlepiej patelnię-grill i wysmarować powierzchnię oliwą z oliwek. Piersi wyjąć z marynaty, usunąć jej nadmiar papierowym ręcznikiem, delikatnie wysuszyć i umieścić na rozgrzanej patelni. Po 6 minutach obrócić mięso na drugą stronę. Piersi kurczaka smażyć na średnim ogniu do miękkości, około 12-15 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Potrawy Obiady jedzenie Przepisy +21 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: