Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
Lekki sernik z truskawkami.
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Domowe rollsy

Składniki:

...
Płatki owsiane + otręby + j...
Omnom nom
Pieczarki grillowane z czos...
serowa tarta z gruszkami
Sk...
banany w cieście francuskim :)
mniam
Mniam
Zapraszam na FB TwojeDIY ta...
Zapraszam na FB TwojeDIY ta...
Masa makowa:

•	425 g (1/2 ...
qqq
coś pięknego..
pysznie i zdrowo :)
TwojeDIY

TwojeDIY od DoubleSide94

Dodane 11.12 o 14:37
Obserwuj
Masa makowa:

•	425 g (1/2 dużej puszki) masy makowej lub własnej
•	1/2 szklanki wiórków kokosowych
•	1/2 szklanki zmielonych płatków migdałów lub obranych migdałów
•	2 jajka
•	100 g gorzkiej czekolady, roztopionej

Masa serowa:

•	1/2 kg sera zmielonego trzykrotnie (lub mascarpone)*
•	1 łyżka mąki ziemniaczanej
•	1/2 puszki (266 g) słodzonego mleka skondensowanego
•	2 jajka
•	1 biała czekolada, roztopiona



* najlepszy będzie gęsty i zwarty ser, wówczas warstwy torciku będą bardziej wyraźne, nie będą się mieszać

Syrop kawowy:**

•	50 g cukru
•	50 ml (g) wody
•	2 łyżki stołowe kawy sypanej (zmielonej)

oraz:
•	4 pełne łyżki kwaśnego dżemu np. porzeczkowego czy wiśniowego lub kwaśnej marmolady (przełożenie dżemem nie jest konieczne)
•	frużelina wiśniowa

** zamiast syropu kawowego torcik można posypać gorzkim kakao lub zrobić polewę czekoladową z połowy tego przepisu

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Dno tortownicy o średnicy około 21 - 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz.
Masa makowa: Do miski włożyć masę makową, dodać wiórki kokosowe, mielone migdały, jajka i roztopioną czekoladę (czekoladę połamać na kosteczki i włożyć do rondelka z grubym dnem, na małym ogniu roztapiać co chwilkę mieszając). Wszystkie składniki wymieszać dokładnie łyżką, masę podzielić na pół.
Wyłożyć połowę masy na dnie tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika, piec przez 13 minut. W międzyczasie przygotować masę serową....

Masa makowa:


• 425 g (1/2 dużej puszki) masy makowej lub własnej
• 1/2 szklanki wiórków kokosowych
• 1/2 szklanki zmielonych płatków migdałów lub obranych migdałów
• 2 jajka
• 100 g gorzkiej czekolady, roztopionej

Masa serowa:

• 1/2 kg sera zmielonego trzykrotnie (lub mascarpone)*
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1/2 puszki (266 g) słodzonego mleka skondensowanego
• 2 jajka
• 1 biała czekolada, roztopiona



* najlepszy będzie gęsty i zwarty ser, wówczas warstwy torciku będą bardziej wyraźne, nie będą się mieszać

Syrop kawowy:**

• 50 g cukru
• 50 ml (g) wody
• 2 łyżki stołowe kawy sypanej (zmielonej)

oraz:
• 4 pełne łyżki kwaśnego dżemu np. porzeczkowego czy wiśniowego lub kwaśnej marmolady (przełożenie dżemem nie jest konieczne)
• frużelina wiśniowa

** zamiast syropu kawowego torcik można posypać gorzkim kakao lub zrobić polewę czekoladową z połowy tego przepisu

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Dno tortownicy o średnicy około 21 - 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz.
Masa makowa: Do miski włożyć masę makową, dodać wiórki kokosowe, mielone migdały, jajka i roztopioną czekoladę (czekoladę połamać na kosteczki i włożyć do rondelka z grubym dnem, na małym ogniu roztapiać co chwilkę mieszając). Wszystkie składniki wymieszać dokładnie łyżką, masę podzielić na pół.
Wyłożyć połowę masy na dnie tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika, piec przez 13 minut. W międzyczasie przygotować masę serową....

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie smakiem otulona kuchnia
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: