Szkice, rysunki, tutoriale


Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

Ciasto bez pieczenia Nesqui...
kubanka
Ciasto poduszkowiec
Tort z truskawkami i kiwi P...
Banoffee na biszkopcie &quo...
Ciasto łaciate z masą serni...
Zdrowy sernik straciatella ...
kładniki: puszka mleka skon...
Tort ferrero rocher, najlep...
Bajka. Wilgotne i rozpływaj...
Kruche ciasto z malinami i ...
Jogurtowiec zebra z truskaw...
Ciasto z kaszy manny z owoc...
Arbuzowiec, ciasto z arbuze...
Tarta malinowa kostka
Ciasto lodowiec
Ciasto z malinami i mascarpone
Kostka „czarny las”
Ciasto czekoladowe z malina...
BROWNIE WIŚNIA W CZEKOLADZIE
Ciasto galaretkowiec
Ciasto fale dunaju
Tiramisu z malinami
Kakaowe ciasto kruche z bud...
Ciasto jogurtowe ze śliwkami
Placek ze śliwkami na maślance
anecia3621

anecia3621 od monika1177

Dodane 15.10 o 14:56
Obserwuj
Masa mleczna: 1/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru 175 g miękkiego masła 1 (szklanka 200ml kopiasta) szklanka mleka w proszku Masa czekoladowa: 100 g masła 160 g nutelli 1 łyżka kakao 2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych 150 g orzechów laskowych 3 suche wafle 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej WYKONANIE: Masa mleczna: Mleko wlać do małego garnuszka, dodać cukier, zagotować, cały czas mieszając. Gdy cukier się rozpuści zdjąć z palnika i ostudzić. Masło zmiksować mikserem na białą puszystą masę. Ucierając dodawać, stopniowo po łyżce ostudzone mleko (zbyt szybkie dodanie mleka grozi zwarzeniem się masy). Miksować tak długo, aż masa będzie gładka. Następnie dodać mleko w proszku, zmiksować. Masa czekoladowa: Orzechy uprażyć na suchej patelni pod przykryciem, na małym ogniu (potrząsnąć patelnią, żeby nie przypalić orzechów) i zetrzeć z nich skórkę. Uprażone orzechy posiekać na kawałeczki. Masło zmiksować, dodać do niego nutellę, kakao i dalej miksować. Następnie dodać posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Składanie: Na dużą deskę położyć pierwszy wafel, posmarować go masą czekoladową przykryć drugim waflem. Następnie posmarować mleczną masą i ponownie przykryć waflem. Obciążyć drugą deską i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Po stężeniu i sklejeniu się wafli, posmarować je roztopioną czekoladą roztopioną w kąpieli wodne od strony kremu mlecznego. Odstawić do lodówki (bez obciążenia), by czekolada stężała. Po stężeniu pokroić.

Masa mleczna: 1/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru 175

g miękkiego masła 1 (szklanka 200ml kopiasta) szklanka mleka w proszku Masa czekoladowa: 100 g masła 160 g nutelli 1 łyżka kakao 2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych 150 g orzechów laskowych 3 suche wafle 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej WYKONANIE: Masa mleczna: Mleko wlać do małego garnuszka, dodać cukier, zagotować, cały czas mieszając. Gdy cukier się rozpuści zdjąć z palnika i ostudzić. Masło zmiksować mikserem na białą puszystą masę. Ucierając dodawać, stopniowo po łyżce ostudzone mleko (zbyt szybkie dodanie mleka grozi zwarzeniem się masy). Miksować tak długo, aż masa będzie gładka. Następnie dodać mleko w proszku, zmiksować. Masa czekoladowa: Orzechy uprażyć na suchej patelni pod przykryciem, na małym ogniu (potrząsnąć patelnią, żeby nie przypalić orzechów) i zetrzeć z nich skórkę. Uprażone orzechy posiekać na kawałeczki. Masło zmiksować, dodać do niego nutellę, kakao i dalej miksować. Następnie dodać posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Składanie: Na dużą deskę położyć pierwszy wafel, posmarować go masą czekoladową przykryć drugim waflem. Następnie posmarować mleczną masą i ponownie przykryć waflem. Obciążyć drugą deską i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Po stężeniu i sklejeniu się wafli, posmarować je roztopioną czekoladą roztopioną w kąpieli wodne od strony kremu mlecznego. Odstawić do lodówki (bez obciążenia), by czekolada stężała. Po stężeniu pokroić.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: