masa z mąki kukurydzianej - 1/2 szklanki maki kukurydzianej,
1 szklanka sody do pieczenia, 3/4 szklanki wody. Wyroby suszymy w piekarniku w niskiej temperaturze
konto-usunięte
ja robiłam masę solną i przez przypadek dodałam mąkę ziemniaczaną.Odkryłam MAGIĘ! :D Zróbcie sami, zobaczycie , bo ja tego nie ogarniam xD
magdaleName
Uwaga uwaga :) Podaję swój przepis 100% sprawdzony- zamiast mąki kukurydzianej daje się skrobię kukurydzianą koszt ok 5,99 za 200g (jest śnieżno biała). 1 filiżanka sody oczyszczonej, 1/2 filiżanki skrobi kukurydzianej i 1/2 filiżanki ciepłej wody- łączysz składniki i gotujesz- tak długo aż będzie klucha (cały czas mieszasz) :)
gambol
ja już wiem... ktoś zapomniał napisać, że mase trzeba ugotować, znalazłam w necie super przepis i jest ok, ten jest niepełny
gambol
mi też masa się rozlała i nic nie dało się zrobić....buuuuu
nakusia
dlaczego ta masa się rozlewa, noie da się wyciąć żadnego kształtu
sowa72
Czy ktoś może wie czym są zrobione tę wzory na grafice?
panty
robiłam takie coś
Hrabinia1960
1/2 szklanki maki kukurydzianej (maizena),szklanke proszku do pieczenia ( u nas to baking soda) i 3/4 szklanki wody (zimnej)
nathalie16
Wiecie, mogę się z Wami podzielić. Robiłam wczoraj tą masę ale zamiast mąki kukurydzianej dałam ziemniaczaną. I nie całą szklankę sody tylko 3/4 i reszta proszku do pieczenia. No ale i tak mi nie wyszło ciasto było strasznie kruche i nie dało się go rozwałkować:( Trzeba spróbować z mąką kukurydzianą:) może wtedy wyjdzie; )
nathalie16
Wiecie, mogę się z Wami podzielić. Robiłam wczoraj tą masę ale zamiast mąki kukurydzianej dałam ziemniaczaną. I nie całą szklankę sody tylko 3/4 i reszta proszku do pieczenia. No ale i tak mi nie wyszło ciasto było strasznie kruche i nie dało się go rozwałkować:( Trzeba spróbować z mąką kukurydzianą:) może wtedy wyjdzie; )
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.