Jak sprawowanie władzy wpływa na człowieka? Analiza na podstawie "Makbeta" i "Balladyny"


robin9

robin9 od jarecka

Dodane 4.04 o 21:49
Obserwuj

Mascarpone z borówkami 200 gram borówek 250 gram

mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki drobnego cukru 4 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 1 paczka biszkoptów lady fingers Borówki posypujemy drobnym cukrem. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder i fix do śmietany. Do masy dodajemy mascarpone i mieszamy delikatnie, najlepiej łyżką, żeby masa się nie zważyła (możemy użyć do tego miksera, kilka sekund, na najniższych obrotach). Gotową masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 2/3 jagód i mieszamy. Układamy w takiej kolejności: biszkopty- masa z mascarpone i borówek- biszkopty- masa z mascarpone. Wierzch dekorujemy pozostałymi borówkami. Przed podaniem schładzamy w lodówce ok 3- 4 godziny.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: