Mascarpone z borówkami 200 gram borówek 250 gram
mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki drobnego cukru 4 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 1 paczka biszkoptów lady fingers Borówki posypujemy drobnym cukrem. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder i fix do śmietany. Do masy dodajemy mascarpone i mieszamy delikatnie, najlepiej łyżką, żeby masa się nie zważyła (możemy użyć do tego miksera, kilka sekund, na najniższych obrotach). Gotową masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 2/3 jagód i mieszamy. Układamy w takiej kolejności: biszkopty- masa z mascarpone i borówek- biszkopty- masa z mascarpone. Wierzch dekorujemy pozostałymi borówkami. Przed podaniem schładzamy w lodówce ok 3- 4 godziny.
Użytkownicy także przypinają: