Więcej zszywek z tablicy

mmm

fitness
Śniadanko..;))
Bardzo prost...
Spaghetti carbonara
Będzie ...
Zamiast słodkich soków i na...
Kurczak jak z KFC Składniki...
Domowe czekoladki Reese...
Zdrowy pyszny LEKKI owocowy...
Deser czekoladowo-pomarańcz...
Ciasto jak Kinder Pingui pr...
Delikatny jabłecznik na ser...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Muffinki z coca colą
ciasteczka z masłem orzechowym
trójkolorowa pianka zebra :)
banana sushi
Kto by zjadł..? :)
Maliny z domowym budyniem
wygląda apetycznie.. :D
Zdrowe lody!
niebo na talerzu: Sałatka z...
Śniadanie fit z jogurtem, o...
Emiliaa201

Emiliaa201 od ilonica

Dodane 22.02 o 22:17
Obserwuj
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI: ok. 400 g herbatników, 1 puszka gotowego masy krówkowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5 - 3 godziny) SKŁADNIKI MASY MLECZNEJ: 1,5 kostki miękkiego masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego) SKŁADNIKI POLEWY; 2 czekolady gorzkie, 1/2 szklanki kremówki, 150 g orzechów laskowych (ew. ziemnych) WYKONANIE Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 4 szklanek). Utrzeć. Masę na chwilę odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała. Następnie połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników. Przygotować masę krówkową. Dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładając puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować. Będzie się lepiej rozprowadzać (fot.3). Wyłożyć ją na herbatniki. Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzić resztę masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztopić w rondelku razem z mlekiem. Kiedy się rozpuści, dodać orzeszki i polać nią wierzch ciasta (fot.4). Całość schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny.

MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI: ok.

400 g herbatników, 1 puszka gotowego masy krówkowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5 - 3 godziny) SKŁADNIKI MASY MLECZNEJ: 1,5 kostki miękkiego masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego) SKŁADNIKI POLEWY; 2 czekolady gorzkie, 1/2 szklanki kremówki, 150 g orzechów laskowych (ew. ziemnych) WYKONANIE Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 4 szklanek). Utrzeć. Masę na chwilę odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała. Następnie połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników. Przygotować masę krówkową. Dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładając puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować. Będzie się lepiej rozprowadzać (fot.3). Wyłożyć ją na herbatniki. Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzić resztę masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztopić w rondelku razem z mlekiem. Kiedy się rozpuści, dodać orzeszki i polać nią wierzch ciasta (fot.4). Całość schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia Ulubione desery i inne pyszności Ulubione +334 innych
Zgłoś naruszenie

evelineeveline19

az slinka leci na sam widok :D

 |  27.02 o 20:20  

emafea

robiłam. po kawałku chce się rzygac cukrem Ale WARTO xd

 |  23.02 o 20:13   Pokaż odpowiedzi

knutsel

o kalorie to pewnie lepiej sie nie pytac ;) ale to dobrze :D :D :D

2  |  20.02 o 13:56  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: