Siła woli, a ludzki los: analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

Piękna pogoda za oknem, wię...
obłędne ciasto ferrero roch...
ekstra Sernik Raffaello na ...
CARAMEL BROWNIE TOWER  (z C...
Do zrobienia tych lodów wys...
MAXI KING! Super pomysł na ...
2  marchewki
2 ząbki czosnk...
smaczne bukiety
przelicznik kuchenny
Detoks ten zaleca się osobo...
Pita z kurczakiem w greckim...
Wzięła ciasto francuskie i ...
SKŁADNIKI 200 g wiórek koko...
Ciasto jagodowy obłoczek

P...
...
Ciasto z owocami i budyniem...
Lista popularnych kwiatów j...
Snickers - bez pieczenia

 ...
Włoski kociołek, czyli dani...
HEJ WSZYSTKIM!!!!!!!!!
CZAS...
mruszaj

mruszaj od adusia3009

Dodane 17.05 o 19:01
Obserwuj
MAXI KING! Super pomysł na ciasto!!! Składniki (na blachę 23x37): ok. 400 g herbatników, 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (gotowanego przez 3 godziny) lub gotowej masy krówkowej, 1,5 kostki masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 opakowania cukru waniliowego (po 16 g), 400 - 500 g mleka w proszku, 2 czekolady mleczne (polecam wypróbować 1 mleczną, a 1 deserową), ok. 150 g orzeszków ziemnych lub laskowych, 1/4 szklanki mleka. Orzeszki pokroić i podprażyć. Blachę wyłożyć folią aluminiową lub papierem. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło ucieramy na gładką i puszystą masę, dodajemy mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 5 szklanek. Ja tym razem dałam 5, ale bardziej mi smakował przy mniejszej ilości). Ucieramy. Połowę masy mlecznej wykładamy na herbatniki i przykrywamy następną warstwą herbatników. Następnie masę krówkową (dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładają puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować - będzie się lepiej rozprowadzać). Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzamy drugą część masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztapiamy w rondelku z mlekiem, kiedy się rozpuści dodajemy orzeszki i polewamy wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce przez ok 3 godziny.

MAXI KING!

Super pomysł na ciasto!!! Składniki (na blachę 23x37): ok. 400 g herbatników, 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (gotowanego przez 3 godziny) lub gotowej masy krówkowej, 1,5 kostki masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 opakowania cukru waniliowego (po 16 g), 400 - 500 g mleka w proszku, 2 czekolady mleczne (polecam wypróbować 1 mleczną, a 1 deserową), ok. 150 g orzeszków ziemnych lub laskowych, 1/4 szklanki mleka. Orzeszki pokroić i podprażyć. Blachę wyłożyć folią aluminiową lub papierem. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło ucieramy na gładką i puszystą masę, dodajemy mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 5 szklanek. Ja tym razem dałam 5, ale bardziej mi smakował przy mniejszej ilości). Ucieramy. Połowę masy mlecznej wykładamy na herbatniki i przykrywamy następną warstwą herbatników. Następnie masę krówkową (dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładają puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować - będzie się lepiej rozprowadzać). Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzamy drugą część masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztapiamy w rondelku z mlekiem, kiedy się rozpuści dodajemy orzeszki i polewamy wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce przez ok 3 godziny.

Zgłoś naruszenie

T_ysia

zrobię jutro bo brakuje mi mleka w proszku ;-)

 |  18.05 o 20:51   Pokaż odpowiedzi

czarnazmora

niech ktoś da znać jak zrobi :)

 |  17.05 o 20:17  

Kisia0312

musze wyprubowac mmmmmm

 |  13.05 o 14:04  

Karolicik

wygląda pysznie;)

 |  10.05 o 12:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: