Niezależny przekaz medialny


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Czekoladowe naleśniki z ban...
Chlebek
Chleb z garnka
Składniki na...
curry z kurczakiem i kalafi...
kruche ciasteczka . składni...
curry z kurczakiem i kalafi...
FIT HIT! PLACUSZKI Z CUKINI...
Pierogi litewskie znad Czar...
muffiny w 20 miniut
Spaghetti marchewkowe z sos...
Pączuszki serowe ½ kg twaro...
Sałatka z kurczakiem, anana...
Schab po bałkańsku z papryk...
Przepis ze strony mojewypie...
Schab pięciominutowy
Schab ...
Kotlety z twarogu i ziemnia...
Marchewki pieczone w miodzi...
ciasto z kubka
Kopiec kreta
 Składniki na ...
maślane ciasteczka
Bananowe ciasteczka (bez cu...
Bananowiec, ciasto na zimno...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Babeczki z suszonymi śliwka...
Mielone inaczej.
Wariant &q...
Niektórzy nazywają ten chle...
Martinka78

Martinka78 od kasikaaaa

Dodane 25.01 o 21:09
Obserwuj
Mielone inaczej.
Wariant "wkładu":
Składniki
1 cebula
6 kapeluszy z pieczarek
3 paski suszonych pomidorów
1 łyżka margaryny
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
6 łyżek mleka
300 g mięsa mielonego z łopatki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę.
Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące. 

Na górze ziemniaki puree wyciśnięte szprycą z boczkiem i szczyporkiem

Mielone inaczej.


Wariant "wkładu":
Składniki
1 cebula
6 kapeluszy z pieczarek
3 paski suszonych pomidorów
1 łyżka margaryny
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
6 łyżek mleka
300 g mięsa mielonego z łopatki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę.
Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące.

Na górze ziemniaki puree wyciśnięte szprycą z boczkiem i szczyporkiem

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Minikadoo

Smaczne :)

 |  10.03 o 19:20  

Kei8

wczoraj zrobiłam - przepyszne!!!

 |  19.02 o 15:37  

mmartyna155

Pomysł bardzo fajny, sama też robię z warzywami, jednak nie pojmuję idei dodawania bułki tartej albo namoczonej bułki tak jak to robią niektórzy. Dla mnie to tylko tani zapychacz. :)

 |  16.02 o 19:00  

teczowapani

na zdjęciu składniki są mieszane na surowo, w przepisie mowa o podsmażaniu warzyw. trochę zmienia to smak i kaloryczność. kwestia wyboru co komu bardziej odpowiada. ale opcja zrobienia tego w blaszce do mufinek jest świetna;)

 |  16.01 o 18:58   Pokaż odpowiedzi

Kitchensalphabet

takich wersji "muffin" jeszcze nie widziałam! Na bank wypróbuję :)

 |  15.01 o 23:39  

pati_90

idealne ciasteczka dla mojego męża ... mięsne muffinki :D

1  |  15.01 o 15:40  

amelciarak2003

wygląda pysznie

 |  9.01 o 12:23  

KinGa1322

Dobre to? :D

 |  7.01 o 13:28   Pokaż odpowiedzi

Kesthia

wygląda bardzo apetycznie... próbował ktoś?

 |  7.01 o 1:38   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: