Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Wieprzowina po chińsku

2 p...
Kotlety mielone z rodzynkam...
Schab w sosie cebulowym z p...
Kotlety mielone z pomidorka...
Polędwiczka wieprzowa duszo...
Curry z wieprzowiną i papry...
Kurczak curry z ananasem

 ...
Pieczone kotleciki drobiowe...
Karkówka duszona z kapustą ...
Rolady z karkówki nadziane ...
Klopsiki w sosie musztardow...
Soczyste, pieczone klopsy z...
SCHAB PO BAKOŃSKU

    scha...
Karkówka po żydowsku

Alter...
Wołowe klopsiki z kluskami ...
Rolada inna niż wszystkie

...
Roladki wieprzowe z ogórkie...
Papryka faszerowana CZUSZKI...
Karkówka w sosie śmietanowo...
Danie jednogarnkowe z ziemn...
Mięso mielone z kuskusem

1...
udka indycze pieczone w mar...
żeberka w młodej kapuście 
...
schab w sosie ketchupowym 
...
schab we włoskiej kapuście ...
Ryż w pikantym sosie orient...

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Mięso mielone po bałkańsku Makowiec w pieluszkach Pierś z kurczaka w sosie or... Pierś z kurczaka w sosie or... Oszukany sernik z serka mas... sałatka z buraków, fety i r... Kruche łyżeczki z sałatką z... śledzie po meksykańsku Rolada marchewkowa
kawka1

kawka1

Dodane 8.10 o 2:54 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

Mięso mielone z kuskusem


1 opakowanie kuskusu
1 puszka pokrojonych pomidorów
1/2 kg mięsa mielonego z indyka
1 żółta papryka
2 cebule
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
2 płaskie łyżeczki wegety
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz

Jedną cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, przyprawić łyżeczką wegety. Następnie przełożyć do miski, wsypać kuskus, przemieszać i zalać wrzątkiem na ok. 1 cm ponad kuskus. Następnie przykryć i odstawić, aby kuskus wchłonął wodę. Natkę pietruszki drobno posiekać i wymieszać z gotowym już kuskusem. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. Posiekać czosnek i drugą cebulę, a następnie zeszklić na oleju. Dodać mięso i przesmażyć. Potem dołożyć pomidory z zalewą i pokrojoną paprykę. Smażyć, aż część płynu odparuje, a sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem,wegetą i ziołami prowansalskimi. Kuskus wyłożyć na talerz i uformować wieniec. Na środek wyłożyć mięso mielone z sosem.
2. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. Posiekać czosnek i drugą cebulę, a następnie zeszklić na oleju. Dodać mięso i przesmażyć. Potem dołożyć pomidory z zalewą i pokrojoną paprykę. Smażyć, aż część płynu odparuje, a sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem,wegetą i ziołami prowansalskimi. Kuskus wyłożyć na talerz i uformować wieniec. Na środek wyłożyć mięso mielone z sosem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: