Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Ciasto Maltikeks
Wiśniowiec bez pieczenia
Ciasto Kokosowa Pokusa z Je...
Ciasto Bananowe – TOP 10 Py...
Ciasto z krakersami bez pie...
....
Kokosowy omlet
Piersi kurczaka w sosie jog...
Sernik na Zimno: 18 Najleps...
Jabłecznik bardzo puszysty
Zdrowe FIT Przekąski: 10 Py...
CZEKOLADOWE CIASTO PRINCE POLO
Ciasto Milky Way - BEZ PIEC...
Co na Śniadanie Zamiast Kan...
Orzechowa krówka bez piecze...
Fit Kolacja: TOP 12 Przepis...
Obiad z Kurczakiem: TOP 15 ...
Domowy Burger: TOP 12 Pyszn...
Szybkie Ciasto Bez Pieczeni...
Naleśniki na Słodko: TOP 12...
Ciasto góra lodowa
12 Pysznych Przepisów na Sz...
Mięta i czekolada to idealn...
Jaka Surówka do Obiadu? TOP...
Domowa i Szybka Pizza z Pat...
Sałatka z orzechami włoskim...

Więcej zszywek ze źródła

targsmaku.pl

Mięta i czekolada to idealn... Sałatka z suszonymi pomidor... .............. Sałatka z roszponką, żółtą ... Czekoladowe placki z mąki o... Pierś z kurczaka pieczona z... Sałatka z cieciorką, awokad... Sałatka z pęczaku, papryki,... kkk
Iwcia55

Iwcia55 od Electro24

Dodane 3.10 o 18:03 z

targsmaku.pl

Obserwuj

Mięta i czekolada to idealne połączenie.

Takie ciasto tylko to potwierdza!
SKŁADNIKI:
-BISZKOPT:
3 jajka
100 g cukru
100 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka kakao
łyżka masła
80 g czekolady gorzkiej
MASA MIĘTOWA:
180 g miętowych landrynek
1/4 szklanki wody
2 budynie śmietankowe
2 i 1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
200 g masła
MASA ŚMIETANKOWA:
2 galaretki agrestowe
400 g śmietany 30%
DODATKOWO:
20 g czekolady gorzkiej
PRZYGOTOWANIE:
Najpierw pieczemy biszkopt. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w rondelku. Jaja ucieramy z cukrem. Dodajemy ostudzoną czekoladę. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.
Zabieramy się za masę miętową. Miętusy wkładamy do rondelka, zalewamy wodą i podgrzewając na wolnym ogniu, rozpuszczamy cukierki.
W 1/2 szklanki mleka rozrabiamy proszek budyniowy z cukrem. Resztę mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy przez chwilę, cały czas mieszając. Następnie wlewamy syrop miętowy (ciepły) i gotujemy do zgęstnienia. Budyń przykrywamy folią i pozostawiamy do wystygnięcia.
Masło ucieramy, następnie stopniowo, dodajemy zimny budyń i miksujemy na jednolitą masę. Masę rozprowadzamy na biszkopcie i wstawiamy do lodówki.
Galaretki rozpuszczamy w około 3/4 szklanki wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Następnie, wąską stróżką, wlewamy do śmietany ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Masę śmietanową wylewamy na zastygłą masę miętową. Pozostawiamy w lodówce do stężenia. Wierzch posypujemy resztą startej gorzkiej czekoladą. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
smakolyki Desery deser ciała ciasta ciasteczka +24 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: