Więcej zszywek z tablicy

ciasta i desery

Ciasto lodowiec
Ciasteczka orzeszki z kreme...
Zimowa herbata z pomarańczą...
zamiennik szarlotki
Ciasto "Weselna Dama&q...
jagody + banan + serek wani...
Orzech i czekolada
Kostka orzechowa
Lingontårta czyli kruche ci...
***
rolada boczkowa z pieczarkami
ciasto bez pieczenia
Chlebki z maki kokosowej z ...
Składniki na 8-9 porcji: na...
Składniki: 6 jajek – osobno...
;))
Składniki na 10 babeczek: 1...
Sernik Oreo - ilovebake.pl
Migdałowiec Składniki: 1 li...
Ciasto Shrek
Rolada biszkoptowa Raffaello
Ciasteczka jaglane z orzech...
CIASTO SALCESON Z WAFLI SKŁ...

Więcej zszywek ze źródła

goralskiejadlo.blogspot.com

Migdałowiec

 Składniki:
1 ...

Migdałowiec Składniki: 1 litr mleka 2 duże paczki

krakersów ½ szklanki cukru kryształu ½ litra śmietany 30% 15 dag migdałów 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy 25 dag masła 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 puszka masy krówkowej Wykonanie: Do 1 i ½ szklanki mleka dodać mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajko. Całość dokładnie roztrzepać. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać roztrzepaną masę z mąki, jajka i budyniu. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć masło i dodać masę- całość dokładnie połączyć tak aby powstała jednolita masa. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Migdały lekko zrumienić na patelni- ja zawsze rumienię je na odrobinie masła. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki należy wyłożyć papierem. Krakersy- masa budyniowa zimna- krakersy- masa krówkowa- krakersy- bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Torty , ciasta i ciasteczka. Ciasta kuchnia Jedzenie ciasta +17 innych
Zgłoś naruszenie

Dziczek2

kocham to ciastko!!!!

 |  28.03 o 22:01  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: