Więcej zszywek z tablicy

Zdrowie

Niedobór wapnia nie tylko o...
Czy wiecie jakie zadanie pe...
Owoce i warzywa powinny być...
Czego z czym nie łączyć?

H...
SMOOTHIE Z JARMUŻEM


Smoot...
Wegański miód- syrop z mnis...
Naturalne sposoby na wypada...
Porzeczka czarna jest bogat...
cytryna
 Należy do owoców c...
Ananas

Owoce są bardzo bog...
Banan

Ma bardzo dużo warto...
w  100 gramach tych owoców ...
5 najczęstszych objawów nie...
Jesteście ciekawi ilu Polak...
sałatki
ćwiczenia
Dieta na płaski brzuch - cz...
Mieszanka suszonych warzyw ...
Magnez pomaga w spalaniu tk...
Naturalne lekarstwa na nadc...
Migdały redukują poziomu ch...
Aloes - Niepozorna roślina,...
Kilka ważnych informacji na...
Ciekawa infografika, w któr...
Pora na II śniadanie :)
Buł...
Nie masz pomysłu na skompon...

Więcej zszywek ze źródła

krokdozdrowia.pl

5 sposobow jak schudnac prz... Naturalny antybiotyk – miód... 10 korzyści z jedzenia gorz... Mydło lawendowe domowej rec... Tarczyca 8 produktow bogaty... Stretching. Olej kokosowy sposobem na p... Wpływ napoi gazowanych na T... ocet jabłkowy kosmetyk. Kli...

Migdały redukują poziomu cholesterolu!


Migdały redukują poziomu cholesterolu!
Czy martwisz się, aby utrzymywać poziom cholesterolu na zdrowym poziomie? Jeśli tak, mamy dla Ciebie świetną wiadomość – migdały mogą pomóc Ci w redukcji cholesterolu. Badania wykazały, że przestrzeganie zdrowej diety, w której skład wchodzą też migdały, znacznie obniża poziom tak zwanej lipoproteiny niskiej gęstości (LDL) – „złego cholesterolu”.


Jedzenie migdałów może również chronić przed cukrzycą, chorobami układu krążenia, nowotworami a nawet niechcianemu przyrostowi masy ciała i otyłości. Dzisiaj dowiemy się w jaki sposób migdały wpływają na obniżenie cholesterolu.
2#:Migdały.jpg

Jaki wpływ mają migdały na zmniejszenie poziomu cholesterolu – badania
W kilku badaniach analizowano właściwości migdałów pod kątem ich zdolności do obniżania poziomu cholesterolu, a ich wyniki wydają się obiecujące. Badania te przeprowadzono na dużej grupie pacjentów, którzy cierpieli zarówno na zbyt wysoki poziom cholesterolu, cukrzycę, otyłość, jak i na zdrowych pacjentach.

Badania wykazały, że u osób, które przyjmowały migdały, poziom złego cholesterolu w trakcje leczenia obniżył się o 10% bardziej, niż u osób, które migdałów nie spożywały. Przy czym, co ważne, redukcja ta odbywa się bez szkody na poziomie tzw. dobrego cholesterolu (HDL) – lipoproteinie wysokiej gęstości. Co te wyniki oznaczają dla nas w praktyce? Jedyne co musisz zrobić, to zacząć jeść migdały, nie zmieniając nawet innych nawyków żywieniowych. Jednak zawsze zdrowiej jest ograniczyć tłuszcze zwierzęce i inne produkty bogate w tłuszcze – tak by poziom złego cholesterolu w organizmu nie stał się problemem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Zdrowie
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: