Mini pizze na krakersach
Składniki na 12 sztuk:
12 krakersów
125 g mozzarelli
2 pomidory
100 g szynki
ketchup lub sos pomidorowy do pizzy
przyprawa do pizzy
bazylia, oregano
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w plastry. Mozzarellę odsączyć z zalewy, również pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kostkę.
Krakersy posmarować ketchupem lub sosem pomidorowym. Posypać przyprawą do pizzy. Położyć plaster mozzarelli i pomidora. Wierzch posypać pokrojoną w kostkę szynką, bazylią i oregano. Tak przygotowane krakersy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku ok. 5-10 minut (najlepiej używając tylko górnej grzałki).
Pod wpływem pomidora, który ma w sobie wodę, krakersy trochę miękną. Można go zastąpić plastrami salami lub pepperoni, a szynkę, pokrojoną w kostkę papryką.
Polubili:
xselenax
BoskaJulia
misiek585
koteczek421
mczerwinska
theCRAZYone
aniaikasia
whohoho
malaczarna1127
tidi
oraz 107 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
KucykPony23
ja zawsze robie takie na śniadanie, ale zamiast krakersów używam chleba ;) takie zapiekanki na szybko z szynką, serem żółtym, ogórkiem, pomidorem...itp :) polecam