Więcej zszywek z tablicy

Mniaaaam :)

Ciasto poduszkowiec
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Niebieski sernik (bez piecz...
DROŻDŻOWE MINI PIZZE
Składniki: 500 g piersi z k...
moje cudeńko :D :D :D
Mielone inaczej. Wariant &a...
Roladki z kurczaka z serkie...
Kurczak zapiekany z warzywami
Łosoś zapiekany ze szpinaki...
Naleśniki ze szpinakiem – p...
Papryka faszerowana mięsem ...
LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) ...
Placki z cukinii i marchewk...
diy
diy
Sernik straciatella bez pie...
   Pieczone mielone w sosie...
słodkie bułeczki z bita śmi...
*.*
Stripsy KFC

Składniki:
pod...
prosta i słodziutka choinka...
Wystarczy, że do gotującej ...
Aż zgłodniałam *.*
Przepyszny kurczak w sosie ...
Świąteczne muffinki z kapus...
Klaudyna95

Klaudyna95

Dodane 10.02 o 19:22
Obserwuj
Mini pizze na krakersach
Składniki na 12 sztuk:
12 krakersów
125 g mozzarelli
2 pomidory
100 g szynki
ketchup lub sos pomidorowy do pizzy
przyprawa do pizzy
bazylia, oregano



Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w plastry. Mozzarellę odsączyć z zalewy, również pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kostkę.
Krakersy posmarować ketchupem lub sosem pomidorowym. Posypać przyprawą do pizzy. Położyć plaster mozzarelli i pomidora. Wierzch posypać pokrojoną w kostkę szynką, bazylią i oregano. Tak przygotowane krakersy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku ok. 5-10 minut (najlepiej używając tylko górnej grzałki).

Pod wpływem pomidora, który ma w sobie wodę, krakersy trochę miękną. Można go zastąpić plastrami salami lub pepperoni, a szynkę, pokrojoną w kostkę papryką.

Mini pizze na krakersach

Składniki na 12 sztuk:
12 krakersów
125 g mozzarelli
2 pomidory
100 g szynki
ketchup lub sos pomidorowy do pizzy
przyprawa do pizzy
bazylia, oregano



Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w plastry. Mozzarellę odsączyć z zalewy, również pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kostkę.
Krakersy posmarować ketchupem lub sosem pomidorowym. Posypać przyprawą do pizzy. Położyć plaster mozzarelli i pomidora. Wierzch posypać pokrojoną w kostkę szynką, bazylią i oregano. Tak przygotowane krakersy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku ok. 5-10 minut (najlepiej używając tylko górnej grzałki).

Pod wpływem pomidora, który ma w sobie wodę, krakersy trochę miękną. Można go zastąpić plastrami salami lub pepperoni, a szynkę, pokrojoną w kostkę papryką.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Jedzenie Ulubione przystawki i przekąski +121 innych
Zgłoś naruszenie

KucykPony23

ja zawsze robie takie na śniadanie, ale zamiast krakersów używam chleba ;) takie zapiekanki na szybko z szynką, serem żółtym, ogórkiem, pomidorem...itp :) polecam

 |  12.02 o 19:19  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: