Wolność - czy zawsze stanowi źródło ludzkiego szczęścia? Analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

słodkośćci

"Mokka"- najlepsz...
Mmm
Czekoladowy mus z Baileys

...
SERNIK mooocno... JAGODOWY!...
nalesniki z kremem cytrynow...
Prosty przepis robi furorę!...
SKŁADNIKI

miękkie pieczywo...
Mini serniczki z brzoskwini...
Wyśmienite ciasto cappucino...
Ciasto śnieżny puch.

W sma...
Sernik na zimno z mascarpon...
Prosty sernik na zimno z bi...
Budyniowe naleśniki- najlep...
<3 wyśmienita czekolada ...
pomidorowe naleśniki z sero...
Śmietankowe drożdżówki z ma...
Magiczne ciasto
Ciasto z musem z czekolady ...
airadk

airadk od bettypasja

Dodane 28.10 o 11:28
Obserwuj

Mini serniczki z brzoskwiniami

Składniki
350 g serka waniliowego homogenizowanego
7 dużych biszkoptów
250 ml śmietany słodkiej 30%
śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany
1 puszka brzoskwiń w syropie
3 łyżki cukru
Glazura czekoladowa:

4 łyżki cukru
2 łyżki śmietany słodkiej
3 łyżki kakao
60 gramów masła
1 łyżeczka żelatyny
Dodatkowo:
7 filiżanek do kawy
1.Rozpuszczamy w gorącej wodzie dwie łyżki żelatyny. Bitą śmietanę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno. Ser miksujemy razem z cukrem i dodajemy do niego ubitą śmietanę, Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy w kostkę i mieszamy je z masą serową. Napełniamy filiżanki masą sernikową, prawie do pełna. Na górę układamy biszkopty i wszystkie filiżanki lądują w lodówki na godzinkę.

2.Po godzinie gotujemy wodę w garnku do takiej wysokości jak sernik w filiżance. Patyczkiem do szaszłyków podcinamy boki serniczka. Szklankę wkładamy na dosłownie 10 sekund do garnka z gorącą wodą, następnie obracamy do góry nogami i wytrzepujemy sernik z filiżanki. Po wyjęciu wszystkich serników ponownie wkładamy wszystkie do lodówki.

3.Rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody jedną łyżeczkę żelatyny. Masło, cukier,kakao i śmietanę rozpuścić na małym ogniu, ważne by pilnować aby masa nie zaczęła się gotować. Gdy składniki polewy już się rozpuszczą, dodajemy żelatynę, jeszcze raz wszystko mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.

4.Serniczki wyciągamy z lodówki, przygotowujemy deskę i szklankę na której będziemy mogli umieszczać serniczki. Ciepłą pole...

Zgłoś naruszenie

bettypasja

4.Serniczki wyciągamy z lodówki, przygotowujemy deskę i szklankę na której będziemy mogli umieszczać serniczki. Ciepłą polewą oblewamy serniczek ustawiony na szklance, z każdej strony tak by każdy bok go okrył. Chwile odczekujemy odcinamy nadmiar z boków, odkładamy go do lodówki i tak samo postępujemy z następnymi. Nadmiar polewy który wyleje się na deskę regularnie zdejmujemy i ponownie rozpuszczamy razem z resztą polewy na małym gazie. Po umieszczeniu wszystkich serniczków pokrytych polewą w lodówce odczekujemy jeszcze pół godziny i są gotowe. Smacznego

 |  20.09 o 23:45  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: