Więcej zszywek z tablicy

Słodkości

ciasto francuskie+czekoladka;)
Puszyste, rozpływające się ...
Tort czekoladowo-miętowy Sk...
Ciacha
fajne
NAJLEPSZA SZARLOTKA z BEZOW...
Gotowe ciasto półkruche dzi...
Inna szarlotka z sosem karm...
Najlepsze cytrynowe lody be...
omg, muszę to wypróbować!! *-*
CIASTKA DIGESTIVE Składniki...
Dietetyczne ciastka owsiane
DIETETYCZNE CIASTKA OWSIANE...
Orzeźwiające.. Ekspresowe L...
Makowiec, zawijany - iloveb...
Plesniak - pyszny klasyk il...
CIASTECZKA "ZIARENKA K...
Sernik z mascarpone Przepis...
Mega proste i mega pyszne! ...
Ciastkaaa -szklanka płatek ...
Omlet biszkoptowy – przepis...
Sposób na rogaliki
Ciasteczka z trzech składni...
Magiczna babka. Przepis po ...
Mniam mniammm
Sernik puszysty jak chmurka...
My_Myself_I

My_Myself_I od elililinka

Dodane 12.01 o 21:45
Obserwuj
Mini serniczki z czekoladą Składniki na 12 sztuk: Spód: 70 g herbatników (użyłam Petit Beurre) 1 kopiata łyżka kakao 20 g roztopionego masła Masa serowa: 250 g twarożku (zmielonego dwukrotnie) 200 g serka homogenizowanego (użyłam naturalnego ale można śmiało eksperymentować z różnymi smakami) 7-8 łyżek cukru 1 białko 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g czekolady o zawartości 70% kakao Piekarnik nagrzewamy do 175ºC. Herbatniki drobno kruszymy, dolewamy masło i mieszamy dokładnie. Wysypujemy do papilotek i ugniatamy łyżeczką. Twarożek mieszamy z pozostałymi składnikami i napełniamy papilotki pozostawiając 0,5 cm wolnego miejsca na polewę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 120ºC. Pieczemy 25 min. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone serniczki.

Mini serniczki z czekoladą Składniki na 12 sztuk:

Spód: 70 g herbatników (użyłam Petit Beurre) 1 kopiata łyżka kakao 20 g roztopionego masła Masa serowa: 250 g twarożku (zmielonego dwukrotnie) 200 g serka homogenizowanego (użyłam naturalnego ale można śmiało eksperymentować z różnymi smakami) 7-8 łyżek cukru 1 białko 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g czekolady o zawartości 70% kakao Piekarnik nagrzewamy do 175ºC. Herbatniki drobno kruszymy, dolewamy masło i mieszamy dokładnie. Wysypujemy do papilotek i ugniatamy łyżeczką. Twarożek mieszamy z pozostałymi składnikami i napełniamy papilotki pozostawiając 0,5 cm wolnego miejsca na polewę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 120ºC. Pieczemy 25 min. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone serniczki.

Polubili: spychcia emiliaelsa
Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Pyszności <3 Food Przepisy +936 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

mariacz

ciekawe

 |  3.04 o 20:59  

Cataleya89

Czyli daliscie zwykły twaróg i setek mascarpone zamiast serka homegenizowanego?

 |  14.03 o 13:04  

poleo

Zrobiłam, wyszły bardzo dobre, użyłam chudego twarogu(przepuściłam go 2 razy przez prske) dodałam serek waniliowy i mniej cukru, a drugie zrobiłam z mascapone były bardziej puszyste ale nie wiem które lepsze:) do dwóch sztuk zabrakło mi spodu więc położyłam na dno po jednym biszkopcie, jako alterantywa niezle się sprawdziła. Polecam

 |  31.01 o 0:24  

Misiulka2445

To kakao dodaje się do nadzienia czy polewy?

 |  29.01 o 19:26   Pokaż odpowiedzi

Dajcie_Czekolady

Zrobiłam :) z serkiem i aromatem waniliowym ;) Pychaaaa ❤

 |  28.01 o 21:52  

ove

zrobiłam i sa pyszne ;) polecam

 |  26.01 o 15:33  

Grubasek_

zrobilam ! wyszlo pyszne : ))

 |  26.01 o 14:40  

Tysia_12345

mmm...... :3

 |  25.01 o 21:36  

julkaziemniewska2004

♥]♥]]]♥♥♥♥]

 |  20.01 o 19:25  

lizak123123

mmmmmmm slodkosci ♡

1  |  20.01 o 18:40  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: