Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 28.01 o 9:04
Obserwuj
Mini serniczki z czekoladą
Składniki na 12 sztuk:

Spód:
70 g herbatników (użyłam Petit Beurre)
1 kopiata łyżka kakao
20 g roztopionego masła

Masa serowa:
250 g twarożku (zmielonego dwukrotnie)
200 g serka homogenizowanego (użyłam naturalnego ale można śmiało eksperymentować z różnymi smakami)
7-8 łyżek cukru
1 białko
1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej

Polewa:
100 g czekolady o zawartości 70% kakao



Piekarnik nagrzewamy do 175ºC. Herbatniki drobno kruszymy, dolewamy masło i mieszamy dokładnie. Wysypujemy do papilotek i ugniatamy łyżeczką.
Twarożek mieszamy z pozostałymi składnikami i napełniamy papilotki pozostawiając 0,5 cm wolnego miejsca na polewę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 120ºC. Pieczemy 25 min.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone serniczki.

Mini serniczki z czekoladą

Składniki na 12 sztuk:

Spód:
70 g herbatników (użyłam Petit Beurre)
1 kopiata łyżka kakao
20 g roztopionego masła

Masa serowa:
250 g twarożku (zmielonego dwukrotnie)
200 g serka homogenizowanego (użyłam naturalnego ale można śmiało eksperymentować z różnymi smakami)
7-8 łyżek cukru
1 białko
1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej

Polewa:
100 g czekolady o zawartości 70% kakao



Piekarnik nagrzewamy do 175ºC. Herbatniki drobno kruszymy, dolewamy masło i mieszamy dokładnie. Wysypujemy do papilotek i ugniatamy łyżeczką.
Twarożek mieszamy z pozostałymi składnikami i napełniamy papilotki pozostawiając 0,5 cm wolnego miejsca na polewę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 120ºC. Pieczemy 25 min.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone serniczki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Cookery ciasta Ciacho Wypieki +227 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

MRadlak86

A gdzie jest przepis?

1  |  16.02 o 12:38  

Adelind

Są pyszne i wyglądają pięknie z tgym że polewa nie powinna być twarda bo żle sie je je

1  |  3.02 o 13:41   Pokaż odpowiedzi

sportex

pyszne

1  |  2.02 o 20:05  

niepozorna_katarzyna

Wyglądają bosko <3 na pewno zrobię :)

1  |  1.02 o 22:23  

Aguszcze

Super!

1  |  1.02 o 20:59  

motyleczek2188

ale mnie kusi ahhh ta dieta

1  |  1.02 o 13:57  

KinderPingui

Łaaaał wyglądają obłędnie!! ;3

1  |  30.01 o 19:53  

EdytaK

o joj!

1  |  30.01 o 17:57  

MaJe_CzKa222

anka_a ,koniecznie daj znać czy serniczki smakowały :)

 |  29.01 o 12:21   Pokaż odpowiedzi

anka_a

Wygląda Smacznie muszę spróbować :)

1  |  29.01 o 10:10  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: