Współpraca czy działanie w pojedynkę - jak osiągnąć cel na podstawie "Potopu"


Więcej zszywek z tablicy

Cukiernictwo

SERNIK W CIEŚCIE KAKAOWYM (...
CIASTO CZEKOLADOWE Z PŁATKÓ...
KORZENNE BROWNIE Z KREMEM C...
Ciasto snikers
Ciasto „kukułka”, najlepszy...
Misiowe chlebki. ♥ Składnik...
DROŻDŻOWA BABKA WEGAŃSKA
MAZUREK KAJMAKOWY II
mazure...
FISTASZKOWY TORT BEZOWY
MAKARONIKI SNICKERS
makaron...
FYRISKAKA
szwedzkie ciasto ...
KLADDKAKA
klejące szwedzkie...
BABKA PETYNETOWA ZWANA MUŚL...
LODY Z CZERWONEJ POMARAŃCZY
ZYGMUNTÓWKA
ciastko warszaw...
KLEJĄCE CIASTO Z POMARAŃCZA...
ŁATWY CHLEB ZIEMNIACZANY
CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWO...
CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z KMI...
BROWNIE W FILIŻANCE
szybki ...
CHLEB NOCNY PSZENNY
WEGAŃSKA PAVLOVA
z marakują...
POMARAŃCZOWY PUDDING Z CHIA...
MAKARONIKI RÓŻANE
MAZUREK 'FIGA Z MAKIEM...
MAZUREK RÓŻANY
mazurek pisanka
Pyska_2000

Pyska_2000 od Klaudyna95

Dodane 15.12 o 20:23
Obserwuj
Misiowe chlebki. ♥ Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżka cukru ‘duża’ szczypta soli 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki letniej wody 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżka miękkiego masła. Ponadto: kostka czekolady. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto. Nakrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Wykładamy pergaminem blaszkę. Z wyrośniętego ciasta formujemy 15 małych kul i 30 małych kuleczek, które będą uszami. Kule układamy w odstępach na blasze i przytwierdzamy uszy (jeśli nie będą chciały się trzymać, można lekko zwilżyć końce wodą). Nakrywamy blaszkę folią aluminiową tak, aby nie dotykała bułeczek i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby bułki ponownie podwoiły objętość (w chłodne dni można wstawić do piekarnika nagrzanego do 35ºC). Po wyrośnięciu, w zależności od metody pieczenia można uzyskać dwa rodzaje misiów. Misie brązowe otrzymamy nagrzewając piekarnik do 220ºC, a po wstawieniu misiów zmniejszając temperaturę do 190ºC i pieczenie przez 15-20 minut. Misie białe otrzymamy przez pieczenie przez 10 minut w 160ºC, a następnie zmniejszenie temperatury do 130ºC i dopiekanie przez kolejne 5-10 minut. Po wystudzeniu misiów rozpuszczamy kostkę czekolady (np. w mikrofali) i wykałaczką malujemy oczy i nos. Możemy użyć też kolorowych pisaków spożywczych. Smacznego! :)

Misiowe chlebki.

♥ Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżka cukru ‘duża’ szczypta soli 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki letniej wody 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżka miękkiego masła. Ponadto: kostka czekolady. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto. Nakrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Wykładamy pergaminem blaszkę. Z wyrośniętego ciasta formujemy 15 małych kul i 30 małych kuleczek, które będą uszami. Kule układamy w odstępach na blasze i przytwierdzamy uszy (jeśli nie będą chciały się trzymać, można lekko zwilżyć końce wodą). Nakrywamy blaszkę folią aluminiową tak, aby nie dotykała bułeczek i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby bułki ponownie podwoiły objętość (w chłodne dni można wstawić do piekarnika nagrzanego do 35ºC). Po wyrośnięciu, w zależności od metody pieczenia można uzyskać dwa rodzaje misiów. Misie brązowe otrzymamy nagrzewając piekarnik do 220ºC, a po wstawieniu misiów zmniejszając temperaturę do 190ºC i pieczenie przez 15-20 minut. Misie białe otrzymamy przez pieczenie przez 10 minut w 160ºC, a następnie zmniejszenie temperatury do 130ºC i dopiekanie przez kolejne 5-10 minut. Po wystudzeniu misiów rozpuszczamy kostkę czekolady (np. w mikrofali) i wykałaczką malujemy oczy i nos. Możemy użyć też kolorowych pisaków spożywczych. Smacznego! :)

Zgłoś naruszenie

olka2557

sorka Oooooo

 |  27.01 o 0:56  

olka2557

Około

 |  27.01 o 0:55  

hoooney10

fajne tylko jak patrze na przepis..;)

 |  7.12 o 13:56  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: