Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.bluespoon.pl

Crumble z truskawkami i rab... Mleczna kanapka 

biszkopt:... Chleb czosnkowy z rozmarynem Domowy keczup Babka piaskowa z mąki ziemn... Lemon curd Cytrynowe muffinki z serem xxx ZUPA-KREM Z CUKINII

Składn...
Canis

Canis

Dodane 29.08 o 13:46 z

www.bluespoon.pl

Obserwuj

Mleczna kanapka


biszkopt:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mąki ziemn.
- 5 łyżek kakao holenderskiego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki wody

masa:
- 1/2 szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku*
- 2/3 szklanki cukru
- 300g masła w temp. pokojowej
- olejek waniliowy Białka z dodatkiem małej szczypty soli ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i miksować dalej (na niższych obrotach), a następnie dodawać po jednym żółtku nadal miksując. W osobnym naczyniu wymieszać obie mąki, kakao i sodę – całość przesiać (ważne!), a następnie stopniowo dodawać po jednej łyżce do masy jajecznej, cały czas mieszając, a w międzyczasie dodać wodę. Nie miksować zbyt długo – tylko tyle, by nie było widać mąki.
Ciasto piec w prostokątnej formie ok. 25 minut w temp 175C. Odstawić do wystygnięcia.

Mleko zagotować z cukrem i odstawić do przestygnięcia. Mleko w proszku przesiać lub jeśli ma duże grudki wsypać do woreczka typu ziplock i potraktować wałkiem do ciasta – inaczej w masie będą wyczuwalne grudki. Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodawać do niego przegotowane mleko cały czas ucierając. Wsypać mleko w proszku i olejek i utrzeć na gładką masę. Biszkopt przekroić na dwie warstwy i przełożyć mleczną masą. Wstawić do lodówki by stężała. Przed podaniem wyjąć z lodówki minimum 15 minut wcześniej. Wierzch można przyozdobić za pomocą szablonów i cukru pudru.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Wypieki Ulubione
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY