Więcej zszywek z tablicy

Dodatki do obiadu

Pikantny kalafior smażony z...
Puree ziemniaczane z kapust...
Domowa Ćwikła 


    2 kg b...
Lekka mizeria z octem

&quo...
Fasolka szparagowa duszona
...
Młoda kapusta z masłem i bu...
Pieczarki po francusku

&qu...
Pieczone ziemniaki 



    ...
Młoda marchewka z pieczarka...
Młoda kapusta z pieczarkami...
Duszona marchewka z groszki...
Ogórki duszone w śmietanie ...
Młoda kapusta przepis :) - ...
Hiszpański ryż - PrzyslijPr...
Kasza jęczmienna z boczkiem...
Młoda kapusta zasmażana - p...
Młoda kapusta z boczkiem i ...
KAPUSTA ZASMAŻANA

SKŁADNIK...
Ziemniaki w śmietanie z kop...
Młoda kapusta z masłem i bu...
Prażuchy - MniamMniam.pl

S...
kawka1

kawka1

Dodane 20.04 o 16:50
Obserwuj
Młoda kapusta przepis :) - przepis ze Smaker.pl

Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)
Składniki

główka młodej kapusty
Sól
Pieprz
Cebula
Liść laurowy
Koperek
kwaśna śmietana
mąka do zagęszczenia
kiełbasa
olej

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Trzeba pamiętać, że młoda kapusta bardzo zmniejsza swoją objętość. Ja odlewam wodę, kiedy się zagotuje i zalewam kapustę jeszcze raz świeżą. Nie należy przesadzać z wodą, aby kapusta nie była za rzadka.

Kiedy wszystko się zagotuje dodaje sól, pieprz, liść laurowy, pieprz cytrynowy i pozwalam kapuście zmięknąć. w międzyczasie duszę na oleju cebulę, a jeśli zdecydujemy się na wersję nie wegetariańską, to także pokrojona w kostkę kiełbasę. Gotowe wrzucam do garnka z kapustą.

Kapustę można zgęścić łyżką mąki rozmieszaną z zimną wodą, ale nie jest to konieczne. Ja zagęszczam w zależności od ochoty i tego, czy kapusta jest rzadka, czy gęsta sama z siebie. Pod sam koniec dodaję jeszcze posiekany koperek i kwaśną śmietanę.

Młoda kapusta przepis :) - przepis ze Smaker.pl



Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)
Składniki

główka młodej kapusty
Sól
Pieprz
Cebula
Liść laurowy
Koperek
kwaśna śmietana
mąka do zagęszczenia
kiełbasa
olej

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Trzeba pamiętać, że młoda kapusta bardzo zmniejsza swoją objętość. Ja odlewam wodę, kiedy się zagotuje i zalewam kapustę jeszcze raz świeżą. Nie należy przesadzać z wodą, aby kapusta nie była za rzadka.

Kiedy wszystko się zagotuje dodaje sól, pieprz, liść laurowy, pieprz cytrynowy i pozwalam kapuście zmięknąć. w międzyczasie duszę na oleju cebulę, a jeśli zdecydujemy się na wersję nie wegetariańską, to także pokrojona w kostkę kiełbasę. Gotowe wrzucam do garnka z kapustą.

Kapustę można zgęścić łyżką mąki rozmieszaną z zimną wodą, ale nie jest to konieczne. Ja zagęszczam w zależności od ochoty i tego, czy kapusta jest rzadka, czy gęsta sama z siebie. Pod sam koniec dodaję jeszcze posiekany koperek i kwaśną śmietanę.

Zszywka przypięta także na tablicach:

gotowanie

Coś pysznego

kuchnia

kulinaria

+2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: