
Młoda kapusta z boczkiem i cebulką - przepis ze Smaker.pl
Przedstawiam więc moją wersję, prostą oraz szybką w wykonaniu i bez zasmażki, polecam:) Składniki 1 młoda biała kapusta gorąca woda 250 g wędzonego boczku 1 duża cebula świeżo mielony pieprz vegeta 5-6 os. 30 min łatwe tanie Przygotowanie Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, na tyle aby pokryć kapustę. Gotujemy krótko do miękkości. W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy go na rumiano, często mieszając. Pod koniec dodajemy również cebulę i razem przesmażamy jeszcze ok. 5 minut. Miękką kapustę odcedzamy, dodajemy boczek z cebulką. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i vegetą.
Użytkownicy także przypinają: