ziemniaki szorujemy, gotujemy w mundurkach. Mają być al' dente <niedogotowane>. Nacinamy je wzdłuż do połowy, rozchylamy delikatnie i wkładamy plastry boczku pokrojonego w plastry, lub jakiejś wędliny, np szynka parmeńska. Zalewamy sosem czosnkowym, który sporządzamy na bazie śmietany 30%, czosnku ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Posypujemy startym serem i zapiekamy w temp 170stp przez ok 20-30min.
vivio
Niby takie proste, a pierwszy raz widzę w internetach. Mi by smakowało w 100%
zAGA
Zrobiłam wczoraj - pyszności ;)
dieta_ksiezniczki
Już wiem co dziś na obiad :D
anialalatrolololo
ziemniaki szorujemy, gotujemy w mundurkach. Mają być al' dente <niedogotowane>. Nacinamy je wzdłuż do połowy, rozchylamy delikatnie i wkładamy plastry boczku pokrojonego w plastry, lub jakiejś wędliny, np szynka parmeńska. Zalewamy sosem czosnkowym, który sporządzamy na bazie śmietany 30%, czosnku ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Posypujemy startym serem i zapiekamy w temp 170stp przez ok 20-30min.
MojaAgatka
Proszę o przepis