Sylwia435

Sylwia435 od kawka1

Dodane 11.04 o 11:55
Obserwuj
Mrożony keks-zebra Warstwa jasna: 500 g kremowego twarogu – wiaderkowego* 3 łyżki soku z cytryny 80 g cukru pudru 250 ml śmietany kremówki 50 g orzechów włoskich (dałam migdały) Warstwa ciemna: 300 g jagód 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny *zmiksowałam blenderem, biały półtłusty ser z odrobiną mleka WYKONANIE: Warstwa jasna: Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać z serem. Orzechy drobno posiekać (migdały wcześniej sparzyć i obrać skórę) i wymieszać z masą serową. Warstwa ciemna: Jagody, cukier i sok z cytryny zmiksować blenderem na jednolity mus. Foremkę keksową (o długości 25 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na spodzie formy rozsmarować 4 łyżki masy twarogowej. Zamrażać 20 minut. Następnie rozsmarować 3 łyżki musu jagodowego i ponownie wstawić do zamrażalnika na 20 minut. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami do wykorzystania wszystkich składników (jeszcze 5-6 razy). Aby wyjąć keks z formy, należy ją zanurzyć na chwilkę w gorącej wodzie

Mrożony keks-zebra Warstwa jasna: 500 g kremowego

twarogu – wiaderkowego* 3 łyżki soku z cytryny 80 g cukru pudru 250 ml śmietany kremówki 50 g orzechów włoskich (dałam migdały) Warstwa ciemna: 300 g jagód 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny *zmiksowałam blenderem, biały półtłusty ser z odrobiną mleka WYKONANIE: Warstwa jasna: Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać z serem. Orzechy drobno posiekać (migdały wcześniej sparzyć i obrać skórę) i wymieszać z masą serową. Warstwa ciemna: Jagody, cukier i sok z cytryny zmiksować blenderem na jednolity mus. Foremkę keksową (o długości 25 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na spodzie formy rozsmarować 4 łyżki masy twarogowej. Zamrażać 20 minut. Następnie rozsmarować 3 łyżki musu jagodowego i ponownie wstawić do zamrażalnika na 20 minut. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami do wykorzystania wszystkich składników (jeszcze 5-6 razy). Aby wyjąć keks z formy, należy ją zanurzyć na chwilkę w gorącej wodzie

Zszywka przypięta także na tablicach:
kulinarnie kuchnia Ciasta, desery deser +14 innych
Zgłoś naruszenie

misio_pysioo

o rajciu wyglada apetyczne- (uwielbiam jagod) choc czasu wymaga sporo ;)

 |  10.04 o 20:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: