Więcej zszywek z tablicy

Mmm *.*

Mus z kinder bueno na deser
BABECZKI Z WAFELKAMI LUSETT...
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CALZON...
Wilgotna babka kakaowa

Skł...
pizza z patelni, bez piekar...
Sernik Milky Way.
Przepis p...
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
Sałatka z kurczakiem i słod...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Ziemniaki w marynacie jogur...
Zapiekanka gyros
Jest to na...
QUESADILLA

Składniki: 
-pl...
Sałatka z gyrosem :)

PRZEP...
PRZEPIS:

Tortilla z kurcza...
Naleśniki z farszem z kurcz...
Czekolada domowa bez cukru ...
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

S...
*.*
Tosty z czekoladą i bananam...
Babeczki, ktorych pewnie ni...
:))
mmmmm
mmm
...
...
Pomysł na świetne bagietki ...
KaeNowa

KaeNowa

Dodane 2.02 o 8:08
Obserwuj
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

Składniki na spód:
300 g ciastek digestive z czekoladą
120 g nutelli

Formę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Ciastka i nutellę umieścić w malakserze (food procesorze) i zmiksować. Powstałą masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać. Włożyć do lodówki.

Składniki na masę serową:
400 g twarogu zmielonego przynajmniej 2-krotnie (może być śmietankowy np. Presidenta)
100 ml śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem)
300 g lodów waniliowych, miękkich
1/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)
300 g nutelli

Wszystkie składniki na masę włożyć do misy miksera i zmiksować na gładką masę. Masę przelać do formy z ciasteczkowym spodem. Formę przykryć folią spożywczą (nie powinna dotykać sernika). Włożyć do zamrażarki najlepiej na całą noc, minimum około 7 godzin.
Przed podaniem na górę sernika wyłożyć ubitą kremówkę, dowolnie ozdobić. Kroić ciepłym nożem.*

Ponadto:
200 ml śmietany kremówki
1,5 łyżki cukru pudru

Kremówkę ubić z cukrem, wyłożyć na górę zamrożonego sernika.
Smacznego Emotikon smile

*w razie długiego pobytu w zamrażarce, wyciągnąć wcześniej, by zdążył zmięknąć

MROZONY SERNIK Z NUTELLA


Składniki na spód:
300 g ciastek digestive z czekoladą
120 g nutelli

Formę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Ciastka i nutellę umieścić w malakserze (food procesorze) i zmiksować. Powstałą masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać. Włożyć do lodówki.

Składniki na masę serową:
400 g twarogu zmielonego przynajmniej 2-krotnie (może być śmietankowy np. Presidenta)
100 ml śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem)
300 g lodów waniliowych, miękkich
1/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)
300 g nutelli

Wszystkie składniki na masę włożyć do misy miksera i zmiksować na gładką masę. Masę przelać do formy z ciasteczkowym spodem. Formę przykryć folią spożywczą (nie powinna dotykać sernika). Włożyć do zamrażarki najlepiej na całą noc, minimum około 7 godzin.
Przed podaniem na górę sernika wyłożyć ubitą kremówkę, dowolnie ozdobić. Kroić ciepłym nożem.*

Ponadto:
200 ml śmietany kremówki
1,5 łyżki cukru pudru

Kremówkę ubić z cukrem, wyłożyć na górę zamrożonego sernika.
Smacznego Emotikon smile

*w razie długiego pobytu w zamrażarce, wyciągnąć wcześniej, by zdążył zmięknąć

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
jukagajek
natallka95
caro32
basia126
marx02
tuska1986
kwiacio
catherina17
bestann
Siema_Jol

oraz 33 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY