Więcej zszywek z tablicy

SŁODKOŚCI

zdrowy zamiennik słodyczy -...
Kostka szwarcwaldzka bez pi...
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Anielskie Ruchańce – Lepsze...
Szarlotka w szklance, czyli...
BANANOWE GOFRY Z CZEKOLADĄ
MUFFINKI KAKAOWO-SEROWE Skł...
Wafle o smaku batonów Bounty
Ekspresowy budyniowiec bez ...
Ciasto Ukrainka
Torcik jeżyk :)
Szarlotka Królewska Robi wr...
Jesienne kulki dyniowe w tr...
ORZESZKI NADZIEWANE KREMEM ...
budyniowe ciasteczka KASZTANY
Ciastka Jerzyki
Domowe Drożdżówki: TOP 15 P...
Ciasto łabędzi puch
ROLADA Z CIASTA MARCHEWKOWE...
To ciasto jest genialne, sa...
Czarno- białe kruche ciaste...
Czekoladowe ciasto Joasi
Kostka z masłem orzechowym
FIT MONTE *Składniki na jed...
JAGLANE BOUNTY Co trzeba mi...
Ciasto z jabłkami i budyniem
karmina341

karmina341 od MaJe_CzKa222

Dodane 25.12 o 22:33
Obserwuj
MUFFINKI KAKAOWO-SEROWE Składniki: •	120 g mąki pszennej •	½ łyżeczki proszku do pieczenia •	15 g kakao •	80 g cukru •	100 g masła •	2 jajka •	100 ml mleka •	200 g serka homogenizowanego naturalnego •	1 łyżka mąki pszennej •	50 g cukru •	20 g wiórków kokosowych •	aromat waniliowy Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. W misce masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jedno jajko. Zmiksować dokładnie. Wsypać przesianą mieszankę mączną, dolać mleko. Jeżeli masa jest bardzo gęsta – dodać więcej mleka, gdy jest rzadka – dosypać mąki. W oddzielnym naczyniu połączyć serek homogenizowany, z cukrem, jajkiem, mąką i aromatem waniliowym. Zmiksować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Formę na muffinki wypełniać masą kakaową do 2/3 wysokości, na wierzch kłaść po łyżce masy serowej. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.

MUFFINKI KAKAOWO-SEROWE Składniki: • 120 g mąki

pszennej • ½ łyżeczki proszku do pieczenia • 15 g kakao • 80 g cukru • 100 g masła • 2 jajka • 100 ml mleka • 200 g serka homogenizowanego naturalnego • 1 łyżka mąki pszennej • 50 g cukru • 20 g wiórków kokosowych • aromat waniliowy Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. W misce masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jedno jajko. Zmiksować dokładnie. Wsypać przesianą mieszankę mączną, dolać mleko. Jeżeli masa jest bardzo gęsta – dodać więcej mleka, gdy jest rzadka – dosypać mąki. W oddzielnym naczyniu połączyć serek homogenizowany, z cukrem, jajkiem, mąką i aromatem waniliowym. Zmiksować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Formę na muffinki wypełniać masą kakaową do 2/3 wysokości, na wierzch kłaść po łyżce masy serowej. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Ciasta, ciastka, ciasteczka Ciasta ciasta +34 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: