Więcej zszywek ze źródła

www.domowe-wypieki.pl

PANNA COTTA Charlotte z musem malinowym 444 klasyczne tiramisu... <3 ciasto malibu Czekoladowe ciasto z burakami Sos waniliowy FIT
Kokosowy sernik wysokob... Ciasto czekoladowe bez cukr...

Muffinki marmurkowe

Proste i szybkie dwukolorowe muffinki waniliowo- kakaowe.
Składniki:
250g mąki pszennej
80g cukru
4 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200ml mleka
80ml oleju
2 jajka
Dodatkowo:
2 łyżki mleka
1 łyżka kakao
Sposób przygotowania:
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać mleko, olej i jajka.
Kolejno wymieszać trzepaczką składniki z obu misek. (Nie mieszać długo, tylko do połączenia składników).
Ciasto podzielić na pół. Do jednej części wmieszać kakao i mleko.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać po łyżeczce na przemian jasne z ciemnym.
Muffinki piec w nagrzanym piekarniku około 25 min. w temperaturze 180°C.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY