Przyczyny kryzysu RP pod koniec XVII wieku.


Więcej zszywek z tablicy

Mniaaami

coś pysznego, pieczone warz...
Smoothie :)
Ciasto jogurtowe z truskawk...
Truskawkowy sernik na zimno
SMAŻONY RYŻ Z KURCZAKIEM I ...
Fit obiad: Kurczak zapiekan...
Kruche ciasto z malinami i ...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Zapiekanka gyros:


 Składn...
Pierś z kurczaka pieczona z...
Sałatka z makaronem tortell...
Mojito truskawkowe

Składni...
Kurczak zapiekany z warzywa...
taka mała pomoc kuchenna
Sałatka z awokado i tuńczyk...
Tiramisu z malinami
PRZEPIS NA ZUPĘ ODKWASZAJĄC...
Ciasto z musem z białej cze...
....
ZAPIEKANY GYROS!!! :) z KUR...
OBŁĘDNE CIASTO FERRERO ROCH...
Ciasto bananowo-kawowe.
jabko, pekany lub inne orze...
Zapiekanka pomidorowa z kur...
A na śniadanie polecam lekk...
Papryka faszerowana kurczak...
Senioritka

Senioritka od dirgela

Dodane 7.02 o 19:01
Obserwuj

Muffinki z białą czekoladą 10szt


Składniki:
150 ml mleka (2/3 szklanki)
150 g masła (3/4 kostki)
100 g białej czekolady (1 tabliczka)
1 łyżeczka cukru waniliowego
200 g mąki (1,5 szklanki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
110 g cukru (2/3 szklanki)
szczypta soli
2 roztrzepane jajka

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier waniliowy, białą czekoladę połamaną na kostki oraz pokrojone masło. Podgrzewamy na małym ogniu powoli mieszając, aż czekolada i masło rozpuszczą się. Odstawiamy do ostudzenia w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 160ºC. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem, sodą i solą. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Do wystudzonej masy czekoladowej wlewamy dwa roztrzepane widelcem jajka – dokładnie mieszamy. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy łyżką do połączenia się składników (nie dłużej). Blaszkę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je masą do 3/4 wysokości. Muffinki z białą czekoladą wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 25-30 minut.
Jeśli kochacie białą czekoladę - możecie rozpuścić pół tabliczki z dwoma łyżkami kremówki – uzyskamy pyszną polewę z którą muffiny będą jeszcze bardziej pyszne i czekoladowe.

Zgłoś naruszenie

as_ia

Ostatnio zrobiłam i tej czekolady prawie w ogóle nie czuć więc radzę dodać więcej albo zrobić to co zrobiłam ja czyli dodać pokruszoną czekoladę ba wierzch babeczek :)

 |  18.02 o 11:47  

xXxjuliaxXx

wlasnie je zrobilam i sprobowalam na goraco bo nie moglam sie doczekac - PYCHOTA!

 |  13.02 o 21:43  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: