Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Kora brzoskwiniowa
Jamajski mus bananowy

 Prz...
śledzie po prowansalsku
ryba w migdałach
pasta z awokado i kurczaka
sałatka z ogórków
Melon & Jamon
SAŁATKA "GRILÓWKA"...
Sałatka z kurczakiem i brzo...
LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) ...
Najlepsze Domowe Stripsy ja...
Tarta malinowa bez pieczeni...
Babeczki kokosowe z białym ...
nowość :)
Warstwowa sałatka z pierożk...
Blok waniliowy z pistacjami...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
Składniki

300 g mąki
200 g...
Truskawki marynowane w szam...
Muffinki z mięsa mielonego
...
Sałatka hot-dogowa
Sałatka z fetą i migdałami
...
burger z łososia
Moje podniebienie zachwycił...
Rafaello z kaszy jaglanej, ...
Obserwuj profil
laura200

laura200

Dodane 9.03 o 21:55
 4108
Muffinki z mięsa mielonego
Składniki
1 cebula
6 kapeluszy z pieczarek
3 paski suszonych pomidorów
1 łyżka margaryny
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
6 łyżek mleka
300 g mięsa mielonego z łopatki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę.
Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące. 

Na górze ziemniaki puree wyciśnięte szprycą z boczkiem i szcyporkiem

Muffinki z mięsa mielonego

Składniki
1 cebula
6 kapeluszy z pieczarek
3 paski suszonych pomidorów
1 łyżka margaryny
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
6 łyżek mleka
300 g mięsa mielonego z łopatki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę.
Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące.

Na górze ziemniaki puree wyciśnięte szprycą z boczkiem i szcyporkiem

mrowka1610

Robiłam, są pyszne :)

15.03 o 9:33       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
marysia_kwiatek
trinaa25
gufolot100
dorka1823
agatachudzik123
Kasiula85
aga811
gosiaczek34
rafalj76
kina944

oraz 82 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY