Wprowadzając moja myśl techniczna do tego ciasta śmiało można zrezygnować z jajek tylko wrzucić wszystkie składniki razem do jednego garnka i wymieszać zwykłym tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę wylać na blaszkę i pieczemy. Warto sodę wsypać najpierw do szklanki zalać 1 łyżką octu wymieszac i jak przestanie się burzyć dopiero wtedy wlać do całości. Dzięki temu unikniemy specyficznej goryczki która często pojawia się w ciastach z sodą.
Ciasto mega szybkie i świetne w smaku. Polecam :-))
hanuska86
Wprowadzając moja myśl techniczna do tego ciasta śmiało można zrezygnować z jajek tylko wrzucić wszystkie składniki razem do jednego garnka i wymieszać zwykłym tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę wylać na blaszkę i pieczemy. Warto sodę wsypać najpierw do szklanki zalać 1 łyżką octu wymieszac i jak przestanie się burzyć dopiero wtedy wlać do całości. Dzięki temu unikniemy specyficznej goryczki która często pojawia się w ciastach z sodą. Ciasto mega szybkie i świetne w smaku. Polecam :-))