Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Ucierane ciasto z wiśniami,...
Ciasto bananowo-kawowe

Prz...
Serowe ciasto ucierane z ra...
Składniki

3 tabliczki ciem...
Bakewell Slice czyli migdał...
Coś słodkiego na święta.
MI...
murzynek
SKŁADNIKI:

1 kost...
Cudowny niskokaloryczny ser...
Murzynek z konfiturą wiśnio...
Tarta kokosankowa 

Składni...
Ciasto z bananami dwukoloro...
Ciasto z rabarbarem truskaw...
Ciasto czekoladowe bez jaje...
,..
hiszpańskie ciasto pomarańc...
Szybkie czekoladowe ciastec...
Składniki:

kostka kasi 250...
czekoladowe ciasto z solony...
Ulubione ciasto Królowej Ma...
Małe co nieco czyli pyszne ...
Ciasto amerykańskie  z jabł...
Babka piernikowa z mrożoną ...
Mrożona kawa bananowa



Sk...
Toffifee domowej roboty
Czekoladowe ciasto z whisky
Kakaowo-rumowa babka z żura...
myszka298

myszka298 od Darhena

Dodane 6.08 o 11:06
Obserwuj
Murzynek z konfiturą wiśniową i polewą czekoladową

Składniki:

125 g masła
100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
300 g konfitury wiśniowej
120 g drobnego cukru
2 duże jajka, roztrzepane
150 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do naczynia przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, odstawić.

W garnuszku roztopić masło. Dodać posiekaną czekoladę, zdjąć z palnika, wymieszać do jej roztopienia i otrzymania gładkiej masy. Przelać do większego naczynia. Dodać konfiturę, cukier, sól, jajka. Wymieszać widelcem tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Stopniowo dodawać mąkę, mieszając tylko do jej połączenia się z czekoladową masą.

Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i obsypać delikatnie mąkę. Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180ºC przez około 50 - 60 minut, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka.

Wyjąć, polać polewą czekoladową, ozdobić wiśniami z syropu.

Znalezione na stylowi .pl

Murzynek z konfiturą wiśniową i polewą czekoladową


Składniki:

125 g masła
100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
300 g konfitury wiśniowej
120 g drobnego cukru
2 duże jajka, roztrzepane
150 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do naczynia przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, odstawić.

W garnuszku roztopić masło. Dodać posiekaną czekoladę, zdjąć z palnika, wymieszać do jej roztopienia i otrzymania gładkiej masy. Przelać do większego naczynia. Dodać konfiturę, cukier, sól, jajka. Wymieszać widelcem tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Stopniowo dodawać mąkę, mieszając tylko do jej połączenia się z czekoladową masą.

Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i obsypać delikatnie mąkę. Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180ºC przez około 50 - 60 minut, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka.

Wyjąć, polać polewą czekoladową, ozdobić wiśniami z syropu.

Znalezione na stylowi .pl

Zgłoś naruszenie

_Zana_

uwielbiam wszytskie wariacje na temat ciast czekoladowych z wiśniami, czereśniami lub borówkami:)

6.08 o 12:07    |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY