Mus bananowo- czekoladowy
Składniki:
- 200 ml kremówki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 banany
- chlust Baileysa
- 2 łyżki cukru pudru
Kremówkę mieszamy z cukrem i podgrzewamy na małym ogniu do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Przy kiepskiej jakościowo czekoladzie mogą się robić z niej “farfocle” – u mnie poradził sobie z nimi blender.
Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką i płynną masę. Bo bananów wlewamy kremówkę z czekoladą, dodajemy Baileysa i całość razem miksujemy, aż mus nabierze gładkiej konsystencji i puszystości.
Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Polubili:
kinia1820
Użytkownicy także przypinają:
edycia92tbg
a przepis, bo urwany jest? :)