Więcej zszywek z tablicy

cooking

pierniczki!
Jestem ciekawa czy da się t...
to tylko kiwi, kawalki trus...
makijaż
Zamień kaloryczne dania na ...
Ściągawka jak zrobić idealn...
Naleśniki ze szpinakiem, se...
Mus czekoladowo - śmietanko...
...
Tortilla z pastą jajeczną z...
CHICKEN BITS Z SOSEM MIODOW...
Paszteciki z kapustą i grzy...
Ciasto francuskie z kurczak...
noellend

noellend od adusia3009

Dodane 7.12 o 23:30
Obserwuj
Mus czekoladowo - śmietankowy na herbatnikach :: W kuchni Usagi - przepisy kulinarne Deserek jest niesamowity, jak puszysta chmurka rozpływa się w ustach. Gorzka czekolada dodaje mu pazurka, alkohol podkręca smak, a herbatniki idealnie go uzupełniają. W dodatku robi się błyskawicznie i jest bezproblemowy. Zamrożony pewnie przypominałby moje ulubione lody cassate, ale tę opcję wypróbuję następnym razem. Ilość warstw i smaków zależy tylko od naszej wyobraźni. Zdecydowanie polecam. Przepis bierze udział w akcji Festiwal mascarpone 2011. Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g gorzkiej czekolady ok. 80 g cukru 5 paczek herbatników (ok. 50 herbatników) 3 łyżki mleka 2-3 łyżki likieru amaretto, rumu lub innego, dobrego alkoholu Serek mascarpone, cukier i śmietankę kremówkę dokładnie ubić na puszystą masę. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać. Spód i boki podłużnej foremki do keksów wyłożyć herbatnikami, docinając je tak, by jak najściślej przylegały. Wyłożyć połowę masy mascarpone i przykryć ją kolejnymi herbatnikami. Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać do reszty masy mascarpone. Ubić do całkowitego połączenia składników i wyłożyć na herbatniki. Przykryć dokładnie resztą herbatników i wstawić do lodówki na około 4 godziny lub lepiej na całą noc. Po tym czasie deser jest gotowy, wystarczy odwrócić foremkę i wyłożyć go na talerz. Smacznego!

Mus czekoladowo - śmietankowy na herbatnikach :: W

kuchni Usagi - przepisy kulinarne Deserek jest niesamowity, jak puszysta chmurka rozpływa się w ustach. Gorzka czekolada dodaje mu pazurka, alkohol podkręca smak, a herbatniki idealnie go uzupełniają. W dodatku robi się błyskawicznie i jest bezproblemowy. Zamrożony pewnie przypominałby moje ulubione lody cassate, ale tę opcję wypróbuję następnym razem. Ilość warstw i smaków zależy tylko od naszej wyobraźni. Zdecydowanie polecam. Przepis bierze udział w akcji Festiwal mascarpone 2011. Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g gorzkiej czekolady ok. 80 g cukru 5 paczek herbatników (ok. 50 herbatników) 3 łyżki mleka 2-3 łyżki likieru amaretto, rumu lub innego, dobrego alkoholu Serek mascarpone, cukier i śmietankę kremówkę dokładnie ubić na puszystą masę. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać. Spód i boki podłużnej foremki do keksów wyłożyć herbatnikami, docinając je tak, by jak najściślej przylegały. Wyłożyć połowę masy mascarpone i przykryć ją kolejnymi herbatnikami. Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać do reszty masy mascarpone. Ubić do całkowitego połączenia składników i wyłożyć na herbatniki. Przykryć dokładnie resztą herbatników i wstawić do lodówki na około 4 godziny lub lepiej na całą noc. Po tym czasie deser jest gotowy, wystarczy odwrócić foremkę i wyłożyć go na talerz. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Jedzonko na słodko <3 Słodkości *.* małe co nieco :oD +7 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: