Jak pomóc Cześnikowi z "Zemsty" poradzić sobie z napadami agresji?


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

60 g masła
170 g gorzkiej c...
Ciasteczka zbożowe z musem ...
Quesadilla: tortilla, ser(m...
Kuleczki ziemniaczane w pan...
składniki

250g masła, 1 i ...
Przepis na kryształ
2 banany + 1 szklanka płatk...
Przepis na domowe toffifee ...
Domowe żelki z soku owocowe...
DIY, handmade, pomysły.
PYSZNE DOMOWE CIASTKA Z BAN...
Mniam ♥
przepis na balsam czekolado...
3 Bit - Przepis

Składniki:...
BOUNTY *.*
Jadłabym <3
Mus czekoladowo - śmietanko...
BOUNTY - WYSTARCZY WIÓRKI K...
MROŻONA KAWA INACZEJ - W TE...
DOMOWE BABECZKI W KSZTAŁCIE...
Szyszki.
PRZEPIS NA DOMOWA NUTELLE !...
bounty
Banana "ice-cream"...
knoperss
...
Jogobella15

Jogobella15 od joleczek84

Dodane 16.01 o 18:25
Obserwuj
Mus czekoladowo - śmietankowy w herbatnikach

Składniki:
500 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
150 g gorzkiej czekolady
ok. 80 g cukru
5 paczek herbatników (ok. 50 herbatników)
3 łyżki mleka
2-3 łyżki likieru amaretto, rumu lub innego, dobrego alkoholu
Serek mascarpone, cukier i śmietankę kremówkę dokładnie ubić na puszystą masę. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać.

Spód i boki podłużnej foremki do keksów wyłożyć herbatnikami, docinając je tak, by jak najściślej przylegały. Wyłożyć połowę masy mascarpone i przykryć ją kolejnymi herbatnikami.

Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać do reszty masy mascarpone. Ubić do całkowitego połączenia składników i wyłożyć na herbatniki. Przykryć dokładnie resztą herbatników i wstawić do lodówki na około 4 godziny lub lepiej na całą noc.

Po tym czasie deser jest gotowy, wystarczy odwrócić foremkę i wyłożyć go na talerz.

Smacznego!

Mus czekoladowo - śmietankowy w herbatnikach


Składniki:
500 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
150 g gorzkiej czekolady
ok. 80 g cukru
5 paczek herbatników (ok. 50 herbatników)
3 łyżki mleka
2-3 łyżki likieru amaretto, rumu lub innego, dobrego alkoholu
Serek mascarpone, cukier i śmietankę kremówkę dokładnie ubić na puszystą masę. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać.

Spód i boki podłużnej foremki do keksów wyłożyć herbatnikami, docinając je tak, by jak najściślej przylegały. Wyłożyć połowę masy mascarpone i przykryć ją kolejnymi herbatnikami.

Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać do reszty masy mascarpone. Ubić do całkowitego połączenia składników i wyłożyć na herbatniki. Przykryć dokładnie resztą herbatników i wstawić do lodówki na około 4 godziny lub lepiej na całą noc.

Po tym czasie deser jest gotowy, wystarczy odwrócić foremkę i wyłożyć go na talerz.

Smacznego!

Polubili: loczek23
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

paige

pysznie wygląda :D

 |  25.01 o 18:35  

monr

robiłam, Pyyyyyyyyyyyyyyyyyycha

 |  5.02 o 15:08  

bez_nazwy

już zrobione... smaczne ale dla mnie nic szczególnego pewnie nie powtórzę. :)

 |  1.02 o 13:40  

aniulka3misiulek

XXXXXXYYYYYYZZZZZZ

 |  31.01 o 17:31  

julcia21004

<3

 |  30.01 o 16:23  

bez_nazwy

myślicie że jak nie da się jakiegoś alkoholu to też będzie dobre?

3  |  1 29.01 o 3:03   Pokaż odpowiedzi

gosza92

ostatnio zrobiłam wyszło super a przepis prosty!;)

 |  28.01 o 0:54  

Mafafafa

Muszę spróbować :)

 |  27.01 o 13:04  

justyna12354

mniam , musi byc pyszne

1  |  27.01 o 6:03  

Ses

serek mascarpone kosztuje tak około 5 zł za 250g i taka porcja starcza. Bardzo polecam wykonanie tego deseru, dzisiaj robiłam i wyszło przepysznie :)

 |  23.01 o 21:44   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: