Więcej zszywek z tablicy

likiery, drinki i i...

Jelly shots
Nalewka kawowa - przepis na...
100 ml białego, wytrawnego ...
5 ''odchudzonych ...
Składniki na 750 ml: - 100g...
NALEWKA Z CUKIERKÓW


1 kg ...
Drinki na Sylwestra: 5 pros...
KUKUŁÓWKA :)

Składniki

0,...
Mus czekoladowy
6 małych po...
lemoniada z szampanem.

ide...
SMOOTHIE. PRZEPIS PO KLIKNI...
5 dkg wiórków kokosowych
25...
Likier "Nutella"
Tysiulkaa

Tysiulkaa od emilyanne

Dodane 10.02 o 21:40
Obserwuj
Mus czekoladowy
6 małych porcji (dla dużych (jak na zdjęciu) podwoić składniki, z tym, że łatwo się tym zamulić)
- 200 gram gorzkiej czekolady
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki brandy/likieru pomarańczowego (albo jeszcze innego alkoholu, akurat ja miałam miodówkę)
- 3 łyżki masła (przy podwójnych porcjach wystarczy pięć)
- 4 żółtka, 4 białka
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- pół łyżeczki cynamonu/łyżeczka przyprawy korzennej/do piernika (niekoniecznie, dodatek do smaku)

 Czekolada, woda, alkohol, cynamon/przyprawa do rondelka, rondelek do wody i roztopić. Zdjąć z pieca, dodać masło, energicznie wymieszać. Dodawać pojedynczo żółtka, mieszać.
Ubić białka, do piany dodać sól i cukier. Pianę stopniowo dodawać do czekolady i delikatnie mieszać. Do lodówki w pucharkach na minimum trzy godziny, a później ozdobić bitą śmietaną. Można posypać wiórkami kokosowymi i kawałkami czekolady.

Mus czekoladowy

6 małych porcji (dla dużych (jak na zdjęciu) podwoić składniki, z tym, że łatwo się tym zamulić)
- 200 gram gorzkiej czekolady
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki brandy/likieru pomarańczowego (albo jeszcze innego alkoholu, akurat ja miałam miodówkę)
- 3 łyżki masła (przy podwójnych porcjach wystarczy pięć)
- 4 żółtka, 4 białka
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- pół łyżeczki cynamonu/łyżeczka przyprawy korzennej/do piernika (niekoniecznie, dodatek do smaku)

Czekolada, woda, alkohol, cynamon/przyprawa do rondelka, rondelek do wody i roztopić. Zdjąć z pieca, dodać masło, energicznie wymieszać. Dodawać pojedynczo żółtka, mieszać.
Ubić białka, do piany dodać sól i cukier. Pianę stopniowo dodawać do czekolady i delikatnie mieszać. Do lodówki w pucharkach na minimum trzy godziny, a później ozdobić bitą śmietaną. Można posypać wiórkami kokosowymi i kawałkami czekolady.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kuchniaa

Kuchnia mistrza

Jedzenie

Jedzonko

+24 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: