Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Marysieńka - Czekoladowe Ci...
Składniki:

- 5 jaj

- 3 ły...
Babka drożdżowa Iwony
Ciasto czekoladowe z bananami
Czekoladowe latte z malinam...
ciasto ze śliwkami i zalewą...
Sernik bez pieczenia z cias...
Torcik malinowy z wiórkami ...
Babeczki blondies z kremem ...
Cytrynowe babeczki ♥
Pyszny Tort Czekoladowy. Pr...
Najlepszy tort TRUSKAWKOWY ...
Tort Ambasador
Biszkopt:

6...
miodownik

Składniki ciasto...
kruche ciasto z budyniem i ...
ciasto szefowej
czekoladowo bananowe
Kocham je <3
Mus z białej czekolady i ma...
snikers bez pieczenia
Skład...
ORZEŹWIAJĄCY MUS

Składniki...
Kawuś

Biszkopt:
● po 1 szk...
Ciasto Maxi King


Składnik...
STEFANKA

Ciasto kruche:
- ...
Cupcake!
Gofry z nutellą i truskawka...
huricanee

huricanee od ewik93

Dodane 5.05 o 20:28
Obserwuj
Mus z białej czekolady i malin 
Przepis
Składniki:
300 g malin
200 g białej czekolady
200 g jogurtu naturalnego
250 ml kremówki 36%
16 g domowego cukru waniliowego
mięta lub melisa do dekoracji
Maliny przebrać, oczyścić, pozostawić na sicie by odciekły z wody. Kilkanaście owoców odłożyć do dekoracji. Resztę zblendować na gładkie puree lub przetrzeć przez sito. Zblendowane owoce przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek, ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem do smaku.
Czekoladę połamać na drobne kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
Przestudzoną czekoladę wymieszać dokładnie z jogurtem , schować do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Delikatnie wymieszać z masą czekoladową.
Nakładać do pucharów, warstwami – biały mus czekoladowy na przemian z musem malinowym. Schłodzić w lodówce, przyozdabiając malinami oraz świeżą miętą lub melisą.

Mus z białej czekolady i malin

Przepis
Składniki:
300 g malin
200 g białej czekolady
200 g jogurtu naturalnego
250 ml kremówki 36%
16 g domowego cukru waniliowego
mięta lub melisa do dekoracji
Maliny przebrać, oczyścić, pozostawić na sicie by odciekły z wody. Kilkanaście owoców odłożyć do dekoracji. Resztę zblendować na gładkie puree lub przetrzeć przez sito. Zblendowane owoce przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek, ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem do smaku.
Czekoladę połamać na drobne kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia.
Przestudzoną czekoladę wymieszać dokładnie z jogurtem , schować do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Delikatnie wymieszać z masą czekoladową.
Nakładać do pucharów, warstwami – biały mus czekoladowy na przemian z musem malinowym. Schłodzić w lodówce, przyozdabiając malinami oraz świeżą miętą lub melisą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Deseryy *.* kulinaria Ulubione desery +36 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: