Projekt do szkoły - komórka roślinna


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko :3

SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I...
PIERŚ NADZIEWANA SZPINAKIEM...
mniami ♡
Rurki z kremem II (łatwiejsze)
Składniki: 2 szklanki mąki ...
Sernik  na zimno Rafaello
Filet z kurczaka zapiekany ...
Pyszne i błyskawiczne ciast...
Kilka kuchennych tricków, d...
Domowe Pączki z Czekoladą (...
<3 <3 <3
* Dietetyczne Pancakes *

*...
Filety z kurczaka z dodatkami.
Najlepszy omlet owsiany jak...
Zapiekanka z kurczakiem i b...
GORĄCA CZEKOLADA Z PRAWDZIW...
Babeczki z białą czekoladą ...
Zapiekanka z makaronem, kur...
PIZZA DOSKONAŁA! Z szynką s...
PĄCZKI PIECZONE W PIEKARNIK...
Mini-pączki na jogurcie nat...
HIT! KURCZAK W CIEŚCIE KOKO...
PLACEK PO WEGIERSKU

Gulasz...
nadziewana bagietka
Składni...
chicken parmesan baked ziti
SERNIK OREO (BEZ PIECZENIA)...
AlexEngel

AlexEngel od anioleeek26

Dodane 5.02 o 18:08
Obserwuj
nadziewana bagietka
Składniki:

2 bagietki (o długości 25 cm)
3 jajka
3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
3 łyżki szczypiorku posiekanego
½ łyżeczki przecieru z chili (np. sambal oelek, pasta z chili) lub posiekana papryczka chili (bez pestek)
40 ml mleka
60 g startego twardego koziego sera 
½ łyżeczki papryki (słodkiej, ostrej lub wymieszanej)
sól
pieprz

Wykonanie:

Środek obu bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki ;)

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy posiekaną wędlinę, szczypiorek, przecier (lub posiekaną) chili i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.

Podajemy od razu ciepłe!

Smacznego!

nadziewana bagietka

Składniki:

2 bagietki (o długości 25 cm)
3 jajka
3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
3 łyżki szczypiorku posiekanego
½ łyżeczki przecieru z chili (np. sambal oelek, pasta z chili) lub posiekana papryczka chili (bez pestek)
40 ml mleka
60 g startego twardego koziego sera
½ łyżeczki papryki (słodkiej, ostrej lub wymieszanej)
sól
pieprz

Wykonanie:

Środek obu bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki ;)

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy posiekaną wędlinę, szczypiorek, przecier (lub posiekaną) chili i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.

Podajemy od razu ciepłe!

Smacznego!

Zgłoś naruszenie

wiki23514

pyszne

 |  17.02 o 18:04  

daria_wrobel

wyglada pysznie

 |  14.02 o 18:45  

Muuuaa12

A farsz jak jest zrobiony ?

 |  31.01 o 10:50   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: