nadziewana bagietka
Składniki:
2 bagietki (o długości 25 cm)
3 jajka
3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
3 łyżki szczypiorku posiekanego
½ łyżeczki przecieru z chili (np. sambal oelek, pasta z chili) lub posiekana papryczka chili (bez pestek)
40 ml mleka
60 g startego twardego koziego sera
½ łyżeczki papryki (słodkiej, ostrej lub wymieszanej)
sól
pieprz
Wykonanie:
Środek obu bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki ;)
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy posiekaną wędlinę, szczypiorek, przecier (lub posiekaną) chili i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.
Podajemy od razu ciepłe!
Smacznego!
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
0
1
0
roladka z kurczaka nadziewana guacamole
malpkachcebanana https://cookmagazine.pl/roladka-z-kurczaka-nadziewana-guacamole/2/
wiki23514
pyszne
daria_wrobel
wyglada pysznie
Muuuaa12
A farsz jak jest zrobiony ?