Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Najlepsze calzone czyli piz...
Kotleciki z jajek i ryżu Sk...
Sałatka z makaronem, kurcza...
CHRUPIACE PIECZARKI W SEROW...
Budyniowe naleśniki- najlep...
NAJLEPSZE PLACKI ZIEMNIACZA...
KROKIETY Z SEREM
Przepis zszywkowy ;) Tarta ...
Wegetariańska lasagne z mło...
Pierożki z ziemniakami ( Ta...
Zewelwa? czyli tarta cebulowa
Placki jabłkowe
Ciasto z kurczakiem
FIT PLACUSZKI Z CUKINII! :p...
ZAPIEKANKA WIEJSKA♥♥♥ Pomys...
krokiety śniadaniowe z szyn...
Sałatka warstwowa z serkiem...
Pomidorki koktajlowe w zale...
Gołąbki z farszem ziemniacz...
Kotleciki z tuńczyka
pierożki z szynka i serem z...
Pizza chłopska z patelni
koperty naleśnikowe a'...
Pierogi z serem i rabarbarem
Bigos z młodej kapusty
Mini pulpeciki w sosie serowym
Moniska_88

Moniska_88 od Klaudyna95

Dodane 2.12 o 19:18
Obserwuj
Najlepsze calzone czyli pizza w kształcie pierożka. :) Mega proste a jakie dobre!!!! :) Składniki: 25 g świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki oliwy szczypta soli pieprz Farsz: 200 g pieczarek 100 g żółtego sera 1/2 papryki kilka plasterków szynki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka natki pietruszki zioła prowansalskie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta kminku Krok 1 Drożdże, 1/2 szklanki mleka oraz cukier mieszamy dokładnie i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy nasz rozczyn zacznie się podnosić przelewamy go do przesianej mąki. Krok 2 Mąkę, resztę mleka, rozczyn, oliwę oraz sól wsypujemy do miski, mieszamy początkowo łyżką. Krok 3 Wyrabiamy gładkie ciasto, przykrywamy ściereczką oraz odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Krok 4 Nasze ciasto rośnie, a w tym czasie robimy farsz. Cebulkę oraz czosnek kroimy drobno, przysmażamy z łyżką oliwy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę, natkę pietruszki, sól, pieprz, mieszamy. Krok 5 Ciasto dzielimy na dwie porcje (można podzielić na więcej, lecz wyjdą zdecydowanie mniejsze porcje. Wałkujemy w kształt jajka, na jednym brzegu nakładamy koncentrat pomidorowy, farsz z patelni, dodatkowo nakładamy starty żółty ser, szynkę oraz kukurydzę. Krok 6 Zlepiamy końce w kształt pieroga. Wierzch smarujemy małą ilością koncentratu pomidorowego, posypujemy ziołami prowansalskimi i np. kminkiem. Piec ok. 15-20 minut w temp.200 stopni. Smacznego!

Najlepsze calzone czyli pizza w kształcie pierożka.

:) Mega proste a jakie dobre!!!! :) Składniki: 25 g świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki oliwy szczypta soli pieprz Farsz: 200 g pieczarek 100 g żółtego sera 1/2 papryki kilka plasterków szynki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka natki pietruszki zioła prowansalskie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta kminku Krok 1 Drożdże, 1/2 szklanki mleka oraz cukier mieszamy dokładnie i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy nasz rozczyn zacznie się podnosić przelewamy go do przesianej mąki. Krok 2 Mąkę, resztę mleka, rozczyn, oliwę oraz sól wsypujemy do miski, mieszamy początkowo łyżką. Krok 3 Wyrabiamy gładkie ciasto, przykrywamy ściereczką oraz odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Krok 4 Nasze ciasto rośnie, a w tym czasie robimy farsz. Cebulkę oraz czosnek kroimy drobno, przysmażamy z łyżką oliwy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę, natkę pietruszki, sól, pieprz, mieszamy. Krok 5 Ciasto dzielimy na dwie porcje (można podzielić na więcej, lecz wyjdą zdecydowanie mniejsze porcje. Wałkujemy w kształt jajka, na jednym brzegu nakładamy koncentrat pomidorowy, farsz z patelni, dodatkowo nakładamy starty żółty ser, szynkę oraz kukurydzę. Krok 6 Zlepiamy końce w kształt pieroga. Wierzch smarujemy małą ilością koncentratu pomidorowego, posypujemy ziołami prowansalskimi i np. kminkiem. Piec ok. 15-20 minut w temp.200 stopni. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepis Pomysły Pomysły Posiłki +172 innych
Zgłoś naruszenie

anhela111

JA próbowałam ale zamiast szynki podsmażam kurczaka na gyrosie :) i jest pyszne ale nie dodaje ziół prowansalskich ponieważ ich nie lubię po prostu dodaję przyprawy wedle siebie :) polecam ponieważ są pyszne :)

 |  5.12 o 13:31  

nathalie16

ktoś próbował? Ile czasu to zajmuje? :D

 |  4.12 o 20:22  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: